MENU

Яременко: Докази катастрофи Боїнгу-777 приховати не вдасться

995 2

Резолюція Ради безпеки ООН в умілих руках стане хорошим додатковим документом, який створить критерії оцінки як Росії, так і терористів на території України у ході забезпечення доступу до доказів на місці катастрофи літака рейсу МН17. Таку думку висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка», дипломат Богдан Яременко.

Він розповів, що насправді нічого неочікуваного у резолюції Ради безпеки ООН немає, а її зміст багато в чому визначається консенсусною процедурою прийняття.

«Оскільки серед тих, хто готував або погоджував текст Резолюції, є країни з діаметрально протилежними поглядами – США та Росія, – важко було очікувати на якісь жорсткі формулювання чи засудження. Резолюція носить більше технічний характер і висловлює побажання та настанови світового співтовариства до всіх тих, хто повинен забезпечити доступ до уламків Боїнга-777 та розслідування цього інциденту», - зазначив Яременко.

Представник «Третьої Української Республіки» також додав, що президент США Барак Обама наголосив на приховуванні терористами уламків літака та інших матеріальних доказів трагедії.

«Зрозуміло що ті, хто здійснив злочин, будуть намагатися приховати будь-які його докази. Водночас, світове співтовариство в особі і Європейського Союзу, і США, і держав, громадяни яких загинули у катастрофі, не дозволить грати у цю брудну гру. Тому, якщо котрась зі сторін перешкоджатиме доступу до місця катастрофи чи проведенню розслідування, по факту вона і буде визнана винною у тому, що сталося. Якщо терористи й досі думають, що такі масштабні злочини можна приховати, вони помиляються», - наголосив Яременко.

Ті ж самі питання доступу до уламків літака та проведення розслідування, на думку дипломата, можуть обговорюватися сьогодні і на зустрічі міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції у Берліні.

«На Росію чинитиметься значний тиск з тим, щоб вона, зрештою, використала весь свій вплив і примусила терористів зробити хоч щось для того, аби запанувала справедливість. Думаю, сторони також намагатимуться намацати якісь підходи до питань політичного врегулювання кризи, зниження військової напруги, деескалації конфлікту і демілітаризації Донбасу. І хоча така зустріч мало що вирішує, діалог і спроба знайти вирішення проблеми за столом переговорів все ж краще за відверту війну», - підкреслив Яременко.

Нагадуємо, 21 липня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію за фактом аварії лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines в Донецькій області. У резолюції члени Ради зажадали негайно припинити в районі, безпосередньо прилеглому до місця катастрофи, всі військові дії для організації безпеки при проведенні міжнародного розслідування.Також вони закликали негайно надати відповідним слідчим органам, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і представникам інших відповідних міжнародних організацій безпечний, гарантований, всебічний і необмежений доступ до цього місця і прилеглих районів, як того вимагають правила ІКАО.

Третя Українська Республіка


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини