MENU

Що таке візовий режим і для чого він потрібен

1464 0

Можливо, це вам знадобиться. Ще раз про візи для тих, хто не розуміє, що таке візовий режим і для чого він потрібен. Про паспорти. І про кілька типових стереотипів щодо віз.

 

1. Отже, візовий режим встановлюється не між бідними і багатими країнами, не між "західними" і "східними" країнами, а між країнами, які не довіряють міграційній службі одне одної, не довіряють міграційному законодавству і паспортній системі.

 

В будь-якому візовому діалозі йдеться про проблему нелегальної міграції, ризик якої збільшується із відміною віз. Простіше кажучи - ви коли-небудь перетинали український кордон? Ви бачили ці хліви, в яких на старезному обладнані прикордонники і митники граються в сапер і косинку? В яких вимагають "по 10 грн з пасажирів автобуса", в яких пускають машину без номерних знаків і документів за певну плату, так само пускають мігрантів. Ображаєтесь на Європейський союз за візовий режим? Краще не платіть хабарів прикордонникам, записуйте їх дії на диктофон чи камеру і "здавайте" їх прокуратурі. Не знаєте як? Звертайтесь, підкажу вам юристів.

 

2. Відміна візового режиму між законодавчо розвиненими країнами і країнами з великими косяками в законодавстві - як, наприклад, наша країна - це не просто акт доброї волі і не "довіра єврочиновників до українців зросла". Це пакет законодавчих змін і їх успішне впровадження, це вдала боротьба з корупцією.

 

3. Візовий режим з країнами, які імпортують тероризм у світ - це необхідність. Це непопулярний крок для нашого уряду, який не підтримає велика кількість населення, в яких є родинні зв'язки у терористичних країнах. Але візи потрібні для країн, яким ми не довіряємо, не важливо, скільки в них живе хороших людей. Ми не довіряємо системі, не довіряємо ЇХ кордону, який випускає терористів до нас і не можемо без візового режиму належним чином перевірити їх документи. На жаль - візовий режим - невідворотний з такими країнами, якими б ми не були космополітами. Крім того, візовий режим з терористичними країнами необхідний і для безвізового з цивілізованими, антитерористичними. Інакше Україна може стати ланцюжком для експорту бойовиків у цивілізований світ. Зараз Україна є тупиковим пунктом для їх експорту і для того, аби в нас зовсім скоро не з'явилися смертники в метро Києва і Харкова - не потрібно перекладати радянські колії на європейські, слід лише ввести візи терористам.

 

4. Візовий режим з туристичними країнами, в які щороку їздить сотні і тисячі українців - це провина нашого МЗС. Те, що у терористичної країни безвізових країн є більше, ніж у нас - це провина МЗС, їх представників посольств і рівня нашої дипломатії. Те, що громадянам Румунії віза не потрібна в близько 120(!!!) країн і територій, а громадянам України - лише в 40, з яких третина - колишній совок - це нонсенс.

 

5. Будь-який європейський паспорт має більше 48 сторінок. Є паспорти на 72 і 90 сторінок. В українському паспорті 32 сторінки. Що таке 32 сторінки? Повірте, людям, які багато подорожують і громадянину країни, якій так не довіряють у світі - це на рік. Чому в нашому паспорті так мало сторінок і нам потрібно так багато віз? Чому в Індонезії з 2011 року електронні і біометричні паспорти? Чому громадяни Сінгапуру і Малайзії проходять свій кордон через електронну систему, не говорячи ні слова прикордоннику, просто прикладаючи паспорт до сенсора, а в нас досі це "вимагає зробити ЄС?" В кого про це треба питати? В нас самих, чи в тих, хто начебто "не хоче" нам давати безвізовий режим? Ви вже зрозуміли це, так?

 

6. Малайзія, яка за рейтингами бізнесу, рівня життя, тривалості життя, освіти і медицини, корупції і кількості епідемій значно на кращих позиціях за Україну - відмінила нам візи ще кілька років тому. Малазійці, в яких міграційна система на значно вищому рівні і звідки напевно не слід очікувати притоку мігрантів - мусять платити за візи в Україну від 80 до 200 доларів.

 

7. Внутрішні паспорти - це нонсенс. Вони є лише в екс-совку. Електронні ID є навіть в таких країнах як М'янма, Албанія чи В'єтнам. А у вас досі є ідентифікаційний код, внутрішній паспорт і ще пару-трійку документів, які вам дісталися від срср. Ніхто з цим поки нічого не збирається робити.

 

Отже наступного разу стоячи в чергах за візою і вкладаючи в паспорт 50 грн "шоб пошвидше" на українському кордоні, кілька разів подумайте, чи слід нарікати на "західних бюрократів".

Що робити? Дуже просто - швидко ввести візи для країн, яким ми не довіряємо або тим, які підтримують тероризм і відмінити всім іншим. Не створювати новий паспорт, а запозичити кращий екзепляр, наприклад, сінгапурський, викинути радянські "внутрішні паспорти" на смітник і ввести ID. Багато для цього потрібно роботи? Багато. Але скільки працівників у ВР і МЗС протирають штани за нас рахунок і збираються далі цим займатись роками?

Bogdan Logvynenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини