MENU

Олігархи хочуть зберегти не стільки цілісність України, скільки стару модель економіки - експерт

781 0

Зростання градусу олігархічної війни, сприяє посиленню думки, що вся внутрішня війна направлена на послаблення національного ентузіазму щодо підтримки українських військових, котрі не лише в тяжких боях відвойовують у російських терористів українську землю, але здається ще й відвойовують у олігархів політичний простір. Адже вся ця колотнеча наштовхує на факт, що
ця війна для частини олігархів не що інше, як спроба зберегти не стільки Україну в територіальних межах, скільки зберегти ту модель економіки, - пише у своєму блозі політолог Володимир Цибулько.

Перехоплення довіри українця військовими у політичного класу формує таку непрогнозованість політичної перспективи для олігархів, заради котрої вони починають переорієнтовувати ресурси із фронту зовнішнього на фронт внутрішній. Жорсткий випад Бориса Філатова в бік Олега Ляшка наштовхує на думку, що Ляшка прогавили, і достатньо високі рейтинги РПЛ  (Радикальна
партія Олега Ляшка) починають серйозно непокоїти інвесторів. Власне, рейтинги РПЛ радикально змішують карти звичному українському партібудівництву – монополія на ЗМІ+фінанси+ регіональний адмінресурс, а всього цього якраз у Ляшка й не спостерігається.

Також експерт додає, що партія Ляшка може опинитися в лівій політичній ніші саме через постійну спробу Ляшка діяти то у форматі лідера профспілки, то у форматі польового командира, то у форматі народного самосудді, тобто в ситуації, коли ліві партії в Україні лише імітували захист прав найманого працівника, за певних умов і з новим кадровим поповненням із фронтовиків, Олег Ляшко міг би стати народним захисником. Власне, упередити цей процес і пробував Борис Філатов.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини