MENU

«Нині, як ніколи, Україна потребує від НАТО не слів, а реальної військової допомоги», - ВО «Свобода»

711 2

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" уважно слідкує за інформацією щодо берлінської зустрічі глав МЗС України, Німеччини, Франції та Росії 17 серпня. Не заперечуємо спроб сприяння розв'язанню ситуації, що склалася, дипломатичним шляхом. Але наголошуємо, що супротивник систематично використовує міжнародні переговори з метою посилення власних позицій на окупованих українських теренах, перегрупування терористів та їхнього укріплення на місцевості. Немає жодного сумніву, що так відбувається і під час цих переговорів.

Уже за кілька годин після закінчення переговорів, вночі, ворог уперше застосував потужну ракетну систему залпового вогню "Ураган" для обстрілу позицій сил антитерористичної операції в районі Новокатеринівки (Донецька область). 18 серпня бойовики обстріляли з мінометів та системою "Град" колону біженців в Луганській області, яка рухалася під білим прапором та мала усі розпізнавальні знаки, що це мирні люди. Як наслідок – велика кількість жертв серед мирного населення. Продовжується мінування та руйнування інфраструктури Донбасу. І це відбувається на тлі, коли МЗС Росії говорить про "певний прогрес" у питанні "якнайшвидшого припинення бойових дій" під час берлінської зустрічі. Такі дії агресора набагато красномовніше свідчать про його реальні наміри за будь-які слова!

Ворог використовує переговори для відволікання міжнародної уваги від маневрів російських військових та продовження постачання ними зброї терористичним ДНР і ЛНР. Супротивник укріплюється, посилюється його тилове забезпечення, ускладнюється виконання завдань зі звільнення наших територій.

На відміну від українських воєнізованих підрозділів, що відповідають за свої дії перед українським законодавством, путінських найманців не стримують жодні моральні, гуманітарні чи юридичні перестороги, жодні міркування честі чи гідності. Тому факт проведення переговорного процесу щодо врегулювання проблеми російського вторгнення у жодному разі не може слугувати підставою для припинення антитерористичної операції, для ослаблення тиску на противника або створення ризиків втрати стратегічних об'єктів на звільнених територіях.

Зараз Україна значною мірою пожинає плоди нерішучості гарантів власної безпеки, які підписали Будапештський меморандум. Ми вважаємо, що керівництво Північноатлантичного альянсу має зайняти більш активну позицію в питанні захисту України від російської агресії. Адже докази російської агресії настільки очевидні і численні, що заплющувати очі на ці факти світове співтовариство вже не може. Нині, як ніколи, Україна потребує від членів НАТО, інших європейських держав та США не слів підтримки, а реальної військової та іншої допомоги! Саме питання військової, фінансової, дипломатичної допомоги Україні для захисту від агресії Росії з боку країн-учасників переговорів має стати першочерговим предметом домовленостей, а не спроби провідних європейських держав разом із країною-агресором "мирити" Україну з терористичними організаціями ЛНР і ДНР.

Олег ТЯГНИБОК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини