MENU

Депутати усілякими способами затягують роботу над законопроектом про люстрацію

986 1

Робоча група з доопрацювання законопроекту №4359а «Про очищення влади» повинна зробити все можливе, щоб Верховна Рада прийняла цей закон ще на цій сесії. Про це сьогодні, 19 серпня, під час засідання робочої групи з доопрацювання люстраційного законопроекту «Про очищення влади» заявив координатор групи, позафракційний народний депутат, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

«Сьогодні всі задекларували свою готовність підтримати цей законопроект. В той самий час, не було бажання обговорити законопроект постатейно, навіть концептуально, а основна пропозиція, яка пролунала, полягала в тому, щоб провести ширше засідання із залученням громадськості», - акцентував позафракційний нардеп.

Політик заявив, що деякі учасники робочої групи намагалися затягти розгляд питання. «Є два підходи до законопроекту: або сказати, що не влаштовує і знайти компроміс, а другий – починати створювати конференції, доповіді, робочі групи, запрошувати експертів, і таким чином, заговорити це питання і взагалі не дати можливості його ухваленню», - зазначив член Ради партії «ВОЛЯ». 

Він повідомив, що наступне засідання із залучення широкого кола громадськості відбудеться у вівторок, 26 серпня, об 11:00 в залі засідань ВР, однак і цей захід може не стати конкретним кроком до напрацювання та остаточного погодження пропозицій правок до законопроекту. 

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла за основу законопроект «Про очищення влади» (№4359а), який передбачає комплексне реформування судів, прокуратури, СБУ, міліції та державної служби за стандартами Євросоюзу, внаслідок чого чисельність їх працівників має бути різко скорочена, а зарплати – збільшені. За відповідне рішення проголосували 252 народні депутати. 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини