MENU

В Україні з понеділка починаються спільні з НАТО військові навчання

996 9

Багатонаціональні військово-морські навчання Sea Breeze-2014 в Чорному морі пройдуть з 8 по 10 вересня.  У них візьмуть участь кораблі Другої постійної військово-морської групи НАТО з п'яти країн Альянсу.

У навчаннях візьмуть участь близько 280 американських військових, а також загони з України, Туреччини, Грузії та Румунії. В Чорне Море для проведення навчань уже увійшов американський есмінець Росс.

"Значна частина вправ зосереджуватиметься на проведенні операцій перехоплення як основного методу підвищення безпеки на морі", - повідомляють в офісі комунікацій та взаємодії європейського командування США.

Після завершення військово-морських розпочнуться сухопутні навчання в Україні, що пройдуть з 15 по 26 вересня. У них візьмуть участь 200 американських  та ще понад тисячу військовослужбовців з 15 країн світу. Навчання, під назвою Rapid Trident ("Швидкий тризуб"), проходитимуть на Яворівському навчальному полігоні. Миротворчі загони здебільшого відпрацьовуватимуть координацію між собою.

Проведення в Україні спільних з НАТО військових навчань не пов'язане з конфліктом на сході України, - заявила напередодні заступниця прес-секретаря Державного Депаратаменту США Марі Гарф.

"Це планові щорічні навчання", - зазначила вона, - які спрямовані, зокрема, на підвищення рівня регіональної стабільності. ... Проведення навчань дуже важливе для співпраці з багатьма країнами, включаючи Україну", - резюмувала Марі Гарф.

Заступниця прес-секретаря Держдепу також зазначила, що сили НАТО у відповідь на агресію Росії мусять підвищувати обороноздатність країн-союзників, і ці навчання є однією з форм посилення військової співпраці між союзниками.

НАТО розглядає ці навчання як свідчення підтримки України з боку альянсу без прямого військового втручання в конфлікт.

ukrainian.voanews.com


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини