MENU

Переговори з позиції сили - єдиний шлях для завершення війни в Україні - Тимошенко

1677 7

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що зупинити війну Росії проти України можливо лише шляхом переговорів з позиції сили.

 

Про це вона сказала, виступаючи під час 11-ої щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії.

 

"Переговори - це єдиний шлях для завершення війни, але тільки тоді, коли ми станемо сильнішими і зможемо відстояти територіальну цілісність України. Тільки так ми зможемо встановити мир, тільки так ми поставимо Путіна на місце", - заявила Юлія Тимошенко.

 

Вона також звернула увагу на те, що протоколи про тимчасове перемир‘я на сході України, підписані у Мінську, є викликом для територіальної цілісності України і суверенітету нашої держави.

 

"Мінський протокол - це сподівання на мир, але після його підписання бойовики обстріляли українську армію 89 разів. І це за офіційною інформацією РНБО", - підкреслила Юлія Тимошенко.

 

"На жаль, наші сподівання на мир використовуються для розширення території, підконтрольної бойовикам. Немає ніякої гарантії, що в будь-який момент знову не розпочнуться активні бойові дії", - сказала вона.

 

На думку Юлії Тимошенко, для встановлення миру потрібно:

 

- повернутися до переговорів у Женевському форматі, за участі США, ЄС, України та Росії: не можна залишати Україну один на один з Росією;

 

- змінити суть санкцій проти Росії: вони мають бути потужними та чітко визначеними в часі;

 

- надати українській армії сучасну зброю за рахунок України: наші солдати не повинні протистояти Росії з майже голими руками.

 

"Жодної капітуляції ми не допустимо. Я вірю в нашу перемогу", - наголосила Юлія Тимошенко.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини