MENU

Обвал гривны ударит по всем без исключения

618 0

З однією знаоймоювиникла дискусія щодо користі/шкідливостіпідвищення курсу долара. Щоб зрозумілизп отримується в американській валюті. 

 

Щоб усі, хто має зарплатув баксах, не думали про позитивністьостанніх змін на валютних торгах, напишупару контраргументів (хоча і неекономіст):

1. Придбання побутовоїтехніки, іноземних автомобілів. 


Наприклад, я хочукупити холодильник на Розетці.Заходжу і дивлюся ціну (вона формуєтьсяна сонові прив'язки до курсу валют). Коливчора середній курс в обмінниках складав8,12 грн за бакс, в них на сайті курсстановив - 8,18 грн. Сьогодні, коли середнявартість долара в обмінниках складає8,14-8,15 на Розетці курс 8,2 (до речі, длябезналу курс - 8,8). Але ж я не можу з нимирозрахуватися в баксах. Спеціальнащойно подзвонив - «оплата лише внаціональній валюті». 

Раніше,до таких стрибків умовна «маржа» (абокраще різниця між курсами в магазині іобмінниках) складала максимум 1 копійка.Зараз магазини розуміють, що торгиможуть закінчитися по різному, томузакладають у свій курс всі можливіризики. 

Тобто, мені треба продатидолари по ціні 8,14-8,15 і потім купити товар(умовна вартість 400 баксів) по ціні 8,18.Отже, я втрачаю 12-16 грн тільки на ційпокупці.

2. Подорожчання всіхтоварів через зростання ціни пального.Левова частина нафтопродуктів в Україні- імпорт, ціна якого розраховується убаксах. Транспортні витрати закладаютьсяу вартість всіх товарів - від хліба домеблів.

3. Зростання ціни газу (угривневемо еквіваленті).

Це перше,що спало на думку. Тобто власникидоларових зарплат частково покриютьвидатки за рахунок обміну валюти. Протевсе одне втратять, якщо захочуть придбатитехніку і будь-яку іншу імпортовануріч. 

Єдині хто виграють - валютніспекулянти і експортери (головним чиномметалурги). Як завжди - багатії станутьще більш багатими, а бідні - більшбіднішими.

Микола МАЛУХА jesfor 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини