MENU

В брошюре программе Партии регионов очередные сказки про «досягнення»

925 2

Певний проміжок часу по-тому я писав статтю стосовно відвертої брехні Партії регіонів у рекламі.

Сьогодні отримав рекламку й програму Партії регіонів і вирішив продовжувати цикл розвіювання міфів.

Про їх програму я писати не буду, тільки в кінці трохи прокоментую, бо загалом там нічого цікавого, окрім обіцянок «золотих гір» немає.

Отже, почнемо.  Так виглядає брошура про «досягнення» влади.

А так програма чи щось на зразок цього (більше сторінок і там їх плани на майбутнє)

Прокоментую першу брошуру з «досягненнями».

Усе починається з того, що йде кілька сторінок про те, як круто вони провели чемпіонат Європи з футболу 2012 року: скільки збудували аеропортів, скільки автобусів і тролейбусів придбали. Зазначили, що купили нові швидкісні потяги-електрички (мабуть річ іде про хюндаі), але ж ми знаємо, що вони часто були несправні. До того ж обіцяли wi-fi, який так і не запрацював. І взагалі ціни на квитки там зроcли в рази.

Тому назвати це досягненням важко. Далі говорять, що за 2010-2012 збудували 3000 км доріг. Це ж треба. Мабуть більшість збудованого - це ямкове латання. Принаймні, я не побачив, щоб якось активно велось капітальне будівництво нових доріг.

Потім знов згадали, що збудували в Києві якийсь міст, але як я вже зазначав, ми знаємо, що в областях немає навіть маленьких мостів, щоб люди могли пробиратись якось до цивілізації. Чомусь як заслугу вони собі приписали 5440 волонтерів на Євро 2012. Але, по-перше, волонтери були й закордонні. По-друге, волонтерам влада ніяк не допомагала й до чого тут тоді влада? Це заслуга волонтерів.

Далі цікаво будуть розказувати про рівень пенсії середній, заробітних плат. Але треба бути відвертими й сказати, що для середньої зарплати рахується й зарплати регіоналів і команди, які трохи відрізняються від середніх. Тому цифри, на мою думку, завищенні й не відповідають реаліям. Написано, що 13,7 млн. пенсіонерів отримали підвищення на 168 грн. Це за 2,5 роки? До того ж, як я писав у попередній статті, регіонали всупереч тому, що самі проголосували, потім скасували поправку нардепа Арсенія Яценюка №40 до відповідного ЗУ, згідно з якою підвищення (точніше перерахунок) відбувся б зразу майже на 350 грн. Смішно взагалі про: «Лікар й учитель - престижні професії». Але давайте запитаємо в них.

 Наскільки мені відомо, то хваленну 20% надбавку педагогічним працівникам дійсно є, але на місцевому рівні цих же педагогів постійно намагаються тиснути, аби ті ходили за свій рахунок у безкоштовну відпустку (при цьому насправді ходити на роботу), бо коштів немає. Навіщо тоді розповідати казки, що все робиться для покращення престижності педагогічної праці? Про те, як відбувається медична реформа, я вже згадував.

Далі цікаво про робочі місця. Ну це вже взагалі сміх і годі. Усім відомо, що студент одразу після отримання диплома часто отримує й квиток безробітного. А після податкової реформи й пенсії про створення нових робочих місць якось не доводиться говорити. Далі якісь міфи про доступне житло. У певній кількості міст узагалі вже давно жодного будинку не збудовано та й ціни на будь-яке житло зараз дуже високі, тому про доступність житла мова йти взагалі не може. Це міф! І це дійсно проблема, але це вже окрема тема. Далі написали як добре живеться студентам і про стипендії згадали.

Але нагадаю, що нещодавно був скандал, оскільки згідно Постанови Кабміну індексування стипендій мало відбуватись на нових засадах, які як наслідок скоротили б розмір стипендій у більшості студентів. До того ж теперішні стипендії досі залишаються нижче прожиткового мінімуму. Ну й на завершення, бо казати ще можна багато. Кажуть про «відродження» українського села, «зелене» світло для підприємництва. Про село всі знають, що до відродження ще далеко, фермерам теж ніхто особливо не допомагає. Про підприємництво достатньо спитати підприємців, що вони думають про податкову реформу. Як правило їм стало важче працювати.

Таким чином, знов більшість «досягнень» або не заслуга влади, або насправді не є «досягненнями», а в реалії все не так добре, як у цій брошурі.

 

Станіслав С.

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини