MENU

Країні потрібні реальні реформи, а не президент який захищає стару систему

3970 9

Після Майдану-2004 у людей на пам'ять залишилися прапорці та шалики із симпатичною підковою. І, з великим рахунком, більше нічого. А тому Віктор Ющенко міг спокійнісінько заробляти на обвалі гривні, мутити з олігархами, домовлятися з ригами. І бути просто лінивим та неефективним президентом, для якого трипільські горщики та вишиті рушники в сто крат важливіші, аніж якісь там реформи.

Але Майдан-2013/2014 зовсім інший. Якщо у 2004 році Майдан був стовідсотковою революцією політиків, а люди, які на ньому стояли, були всього лиш масовкою, то на Революції Гідності політики були всього лише обслугою. Сервісними службами, якщо хочете. І то не усі.

Цей Майдан политий кров'ю і "Небесна сотня" - це не просто слова для багатьох українців. Цей Майдан переріс у десятки та сотні різних тусовок та організацій, активістам яких не потрібно пояснювати, для чого слугує бруківка та старі автомобільні шини.

Цей Майдан змушений був піти на війну і "Небесна сотня" переросла, на жаль, у "Небесні тисячі". В країні - тисячі скалічених війною ветеранів, і десятки тисяч людей зі зброєю в руках. Дуже втомлених і дуже злих. Людей, чиє законне право кожного громадянина вимагати від влади ефективної роботи підкріплене кров'ю - своєю і ворогів. За ними - ще більше тих, хто з останніх сил заміняє собою державну машину, одягаючи, годуючи та оснащуючи армію. Теж дуже втомлених і дуже злих.

І я щиро не розумію, на що сподівається зараз Петро Порошенко, діючи за прикладом свого кума Віктора Ющенка: грає на курсі гривні, мутить з олігархами, продає ригам квитки у наступний парламент... А головне, точно так само як Ющенко підміняє реформи красивими, але порожніми словами і жестами. Ющенко "розганяв" ДАІ, Порошенко відправляє воєнкомів на фронт. От і всі реформи.

Ющенко міг собі дозволити бути неефективним: економіка так-сяк, але росла. А країна, в принципі, нічого особливого від нього не вимагала.

Але зараз у нас війна. І країні не потрібен неефективний президент, зайнятий насамперед своїми приватними інтересами, президент, який, здобувши владу завдяки революції, зараз захищає від неї ж стару, неефективну і просто злочинну систему.

І я справді щиро не розумію, на що сподівається Петро Порошенко.

Олег БАЗАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини