MENU

Дипломатичний статус ПАРЄ дасть можливість звільнити Савченко

3128 3

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко ініціює після завершення парламентських виборів в Україні надання українській льотчиці Надії Савченко, яка незаконно утримується в російській в’язниці, дипломатичного статусу як представника Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

«Це людина дуже особливої мужності, її викрали з території України і вивезли до Російської Федерації. Вона стала символом стійкості, символом нашої боротьби за звільнення України, символом здатності перемагати, вона своєю силою духа сильніша, ніж режим Путіна», – сказала Тимошенко у ефірі Першого національного телеканалу.

 

На думку лідера «Батьківщини», путінський режим хоче зробити з Надії Савченко приклад притягнення до відповідальності усіх громадян, які не підтримують владу. «Вони хочуть зробити з неї, з її життя приклад того, як вони будуть притягати до відповідальності тих, хто нібито підняв руку на російськомовне населення України на Донбасі», – зазначила вона.

 

«Надія Савченко не була включена до жодного списку обміну ув’язненими і полоненими, вона не була як персона, навколо якої ведеться робота зі звільнення, вона не була включена в жоден формат високих переговорів. Після обрання Надії до парламенту, ми, як фракція, ухвалимо рішення, що від нашої політичної сили, від українського парламенту вона буде делегована в ПАРЄ», – Тимошенко.

 

Лідер партії «Батьківщина» зазначила, що таку ініціативу підтримали і президент ПАРЄ, і Генеральний Секретар Ради Європи, з якими напередодні були проведені зустрічі у Страсбурзі. «Ми проговорили про те, що вони починають свою власну, не публічну, роботу з її звільнення. Це було першою метою моєї поїздки, а по-друге, – проговорити з ними варіант надання Надії Савченко після виборів до Верховної Ради статусу члена Парламентської асамблеї Ради Європи, і такий прецедент був», – повідомила вона.

 

«Це надає членам ПАРЄ особливого дипломатичного статусу. І ніхто не міг більше у в’язниці іншої країни утримувати члена ПАРЄ. Це вже рівень міжнародних інституцій, де включаються зовсім інші міжнародні правила. Ми знаємо шлях, як Надю звільняти, і ми будемо за це боротися. Я не хочу, щоб в застінках Кремля залишався один з найсильніших патріотів України», – заявила Тимошенко.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини