MENU

Родинами – у парламент

9125 1

Менш ніж за місяць новий Парламент може поповнитися новими дітьми високопосадовців і новими родинами. Замість синів екс-президента Віктора Януковича та екс-прем'єр-міністра Азарова до парламенту може потрапити син чинного президента Петра Порошенка. Замість сина екс-генпрокурора Пшонки – син депутата Володимира Литвина. А ще, подружжя Луценків, брати Балоги, брати Дубневичі, брат і сестра Льовочкіни – також ідуть у Парламент.

Ці світлини я зробив рік тому. На ній народний депутат Віктор Янукович, син тоді ще президента Віктора Януковича, ходить залою Верховної Ради із зарядкою від мобільного


або грається на гаджеті


Як депутат, Віктор Янукович молодший не зробив жодного виступу у Парламенті, не подав жодного депутатського запиту, жоден його законопроект не був ухвалений у Верховній Раді. Йому виділили затишне місце за колоною у правому крилі парламентської зали, щоб його складно було сфотографувати, а ложа, в якій він сидів, була бар'єром між ним та іншими депутатами задля безпеки.

Віктор Янукович уже півроку, як не відвідує Парламент, його немає в Україні. Він перестане бути депутатом менш, ніж за місяць, так само як і його колеги – Артем Пшонка, син екс-генпрокурора, та Олексій Азаров – син екс-прем'єр-міністра.

НОВІ СИНИ У НОВОМУ ПАРЛАМЕНТІ

У новій Верховній Раді може з'явитися син чинного президента Петра Порошенка – Олекій Порошенко. Він балотується в тому ж окрузі, в якому це робив його батько у 2012 році. Нагадаю, того ж року кандидатом у депутати був і батько нинішнього Президента – Олексій Іванович Порошенко, який, правда, згодом відмовився балотуватися.

Передвиборча програма кандидата у депутати та сина Петра Порошенка Олексія

оприлюднена в ЦВК. Її стиль схожий не на молодого політика, який йде вперше і балотується в одному із округів Вінничини, а на політика всеукраїнського масштабу. З цієї програми складно знайти відповідь на запитання "як само?" та "що конкретно?". З програми: "Реформування усіх сфер соціально-економічного життя в Україні", "Потужна державна політика..."

Молодому кандидату у депутати поширювати свої ідеї допомогає дружній йому загальноукраїнський канал. Глядач помітив довгий виступ вінницького кандидата на 5 каналі, тому самому каналі, який Петро Порошенко не має наміру продавати (відповідно до його травневого коментаря) і який Організація з безпеки й співробітництва в Європі рекомендувала ще кандидату у Президенти Петру Порошенку продати

Автор світлини Бачо Корчилава

Колишній спікер Володимир Литвин і його син Іван також кандидати у депутати. Іван Литвин потрапив на шпальти газет після того, як відгуляв гучне весілля в центрі Києва якраз у розпал протистояння учасників майдану з правоохоронцями наприкінці січня цього року.

На вибори йде Анатолій Близнюк, екс-очільник Донецької області та його син Сергій Близнюк.

Родинами – у парламент

До двох братів Балог – Віктора і Павла – у наступному парламенті може долучитися ще один – Іван. Віктор і Павло, відповідно до сайту ВРУ, так і не змогли скористатися своїм правом і виступити чи зробити хоча б одну репліку за час свого депутатства. Утім, шанси у них ще є протягом останніх кількох тижнів роботи старого Парламенту. Відповідно до передвиборчих програм братів Балог, усі вони хочуть відправити воюватив АТО працівників міліції, СБУ та прокуратуруи. Павло Балога: "Буду добиватися, щоб у першу чергу на Схід йшли служити працівники МВС, СБУ та прокуратури". Іван Балога: "На службу мають призиватися, у першу чергу, ті, хто має досвід і навички володіння зброєю – працівники МВС, СБУ та прокуратури". Віктор Балога: "На Сході мають воювати не 18-річні хлопці, а ті, хто має спеціальну підготовку та досвід – насамперед працівники правоохоронних органів".

Повторити свій родинний подвиг хочуть і Калетники. Екс-голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, його батько Григорій та племінниця Григорія Калетніка – Оксана Калетник. Ігор Калєтнік, коли ухвалювали "диктаторські закони" 16 січня заміняв спікера парламентут і таким чином, організував голосування руками народних депутатів.

Відповідно до декларації, торік народна депутатка України Юлія Льовочкіна заробила 39 млн. грн..., коли її брат Сергій Льовочкін очолював Адміністрацію Президента Віктора Януковича. Тепер вони вдвох – Юлія та Сергій – кандидати у депутати.

Замість одного чинного депутата Ярослава Дубневича у наступному парламенті може бути 2 депутати Дубневичи, бо балотується його рідний брат Богдан.

ПОДРУЖЖЯ В ПАРЛАМЕНТІ

Найімовірніше, замість однієї народної депутатки Ірини Луценко в Парламенті з'явиться подружжя – Юрій та Ірина Луценки.

Нові депутатські родини та діти високопосадовців отримають у парламенті недоторканність, державні пільги і своїм голосуванням за черговий законопроект впливатиму на наше з вами життя.

Хвиля родичів у політиці після Євромайдану не зменшується, а наростає.

Очевидно, старій гвардії політиків важко міняти погляди синхронно зі змінами у настроях країни та суспільстві. 

Сергій АНДРУШКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини