MENU

Блогеры и пользователи соцсетей бойкотируют Rozetka.ua

1678 0

Некоторые украиноязычные блогеры протестуют против интернет-магазинаRozetka.ua. Об этом говорится на блогах sotnyk,aleksey-boyko,switluy-spogad и на Фейсбук-странице сообщества «Активний захист Української мови». Блогеры призываютне покупать товары у Rozetka.ua, по той причине, что на сайте нетукраиноязычной версии.

Кроме того было опубликовано обращение к руководствуинтернет-магазина.

В нем говорится:

«Шановне керівництво інтернет - магазину"Розетка". Звертаюсь до вас від імені нещодавно створеної спільноти,котра вже зараз налічує декілька тисяч українців. Всі ми об'єднались з однієюметою - навести лад в нашій державі з практикою використання (точніше невикористання, на жаль) української мови у всіх сферах життя.

Ми українці, ми розмовляємо, думаємо, вчимо нашихдітей українською. На жаль, наше невід'ємне право отримувати в рідній державівсю необхідну нам інформацію рідною для більшості громадян цієї держави мовою -українською систематично порушується. В тому числі, порушується вашимінтернет-магазином. Ваш магазин вже багато років працює на ринку України, єодним з лідерів ринку інтернет-комерції, однак до цього часу, не зважаючи нанеодноразові звернення багатьох громадян, не спромігся зробити україномовнуверсію свого сайту. Ми сприймаємо цей факт, як вияв неповаги до українців звашого боку, як свідому українофобську позицію власників та керівництва вашогомагазину!

Ви працюєте на ринку країни, де державною є українська мова,де понад 67% населення спілкується українською мовою, однак, ведете сайтвиключно російською мовою. На неодноразові звернення з приводу зміни цієїдискримінаційної по відношенню до українців політики ведення бізнесу, ви відповідаєтевідмовками.

Отож, так як ви не почули нас, і не бажаєте змінювати своюпозицію, ми повідомляємо вам, що все наше співтовариство не купуватиме жоднихтоварів в вашому магазині аж до появи української версії вашого сайту. Також,повідомляю вам, що ми закликатимемо всіх українців відмовитись від користуваннявашими послугами, поширимо цю інформацію скрізь де матимемо можливість. Отож,добре поміркуйте, чи варта економія декількох тисяч гривень, котрі ви витратитена впровадження української версії сайту, та кількох тисяч на місяць витраченихна її підтримку, тих прибутків котрі ви втратите через відмову тисячкористувачів купувати в вас товари, та репутації магазину, котрий не поважаєукраїнську мову та українців. І хоч закон на сьогодні не зобов'язує вас робитиукраїнську версію сайту, та знайте, окрім закону повинна бути елементарнаповага до своїх клієнтів, котрі бажають отримувати інформацію рідною мовою,повинна бути елементарна порядність, зрештою, повага до народу, серед якого виживете.

Не все в житті вимірюється грошима, та і ваш магазин ненайбідніша в цій країні фірма, і може собі дозволити ці мізерні витрати, котрідо того ж окупляться вам в тисячу разів, це доводить хоча б той факт, що єчимало інтернет-магазинів, котрі в рази менші від вашого за обсягом продажів,однак мають україномовну версію своїх сайтів. Тож вся проблема не вможливостях, не в великих витратах, бо насправді витрати мізерні, а в простомубажанні, в повазі до клієнта, котрих в вас немає...»


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини