MENU

Так потрібна люстрація чи ні?

5307 2

В здоровій країні немає потреби в законах про люстрацію, така необхідність виникає в країнах де система управління і правоохоронна ситема вже критично заповнені неякісним матеріалом і відповідно вони не здібні самоочиститсь, використовуючи наявні механізми (кримінальний та кримінально процесуальний кодекс). В такому випадку потрібно прибрати разово і раптово пласт неякісних чиновників, потрібно визнати що з цим неякісним матеріалом можуть бути вичищені і ті невеликі залишки порядних и чесних людей що ще залишились в системі. Нажаль це вимушена ціна але інакшого шляху на даний момент немає. Сама система себе не очистить і буде чинити спротив до кінця и працювати тим одиницям чесно вона також не дає.

Система вже брикається і чинить спротив. За моєю інформацєю в генпрокуратурі розробляється подання щоб визнати закон про очищення влади антиконституційним. За цим поданням стоять саме ті заступники в генпрокуратури які знають що люстрацію не пройдуть, в тому числи й любитель ставків на Київщині. 

Ще для прикладу наведу досвід спілкування з чиновником рівня міністра щодо повернення державі активів вартістю 300 млн. які були вкрадені у держави в 2013 році. Після революції гідности мною був виграний судовий позов відповідно скасовано накази його служби якими у незаконний спосіб у держави було відчужене це майно. Він був одним з керівників в 2013 році а на документах стоять підписи його безпосередніх підлеглих. Майже всі вони зараз на місці. Я йому ввічливо пояснюю "красти погано" а його підлеглі причетні до масштабної крадіжки, їх потрібно наказати (когось звільнити, комусь дисциплінарне стягнення), а він на мене дивиться рибячими очима й каже "я буду діяти згидно чинного законодавства". Я вже з 2010 року з чиновниками спілкуюсь і дуже добре знаю, що їхньою мовою це означає "пішов на@#$", а далі розряджається тирадою "ви оце приняли закон про люстрацию, скільки професіоналів звільнять" (зрозуміло маючи на увазі в першу чергу себе). Далі я перевів дискусію в площину відворотності чи невідворотності флеш мобу TrashBucketChallenge.

Так потрібна люстрація чи ні!!!

Pavlo Rizanenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини