MENU

Міжнародна спільнота має більше підтримати українських біженців - міністр ФРН

2938 0

Міністр економічного співробітництва та розвитку із ФРН Ґерд Мюллер вимагає більшої міжнародної підтримки українським біженцям, бо вже наданої допомоги недостатньо. Про це повідомляється в Твіттері "Німецької Хвилі".

"Вони потребують усього, що зараз необхідне для зими", - заявив Мюллер у середу, 15 жовтня, в ефірі німецької радіостанції Deutschlandfunk після свого візиту до України, повідомляє інформаційне агентство dpa.

На думку міністра, міжнародне співтовариство, у тому числі й країни-члени ЄС, мають здійснити більше заходів для підтримки цивільного населення в Україні, яке постраждало від бойових дій. "У нас є чотири тижні, і якщо це не буде зроблено, тоді прийдуть дощ, холод і смерть. Це було би дійсно ганебно", - наголосив Мюллер. Значну стурбованість німецького політика викликає також енергопостачання в Україні, повідомляє агентство KNA.

Нагадаємо, у вівторок, 14 жовтня, Ґерд Мюллер зустрівся в Харкові з біженцями з Донеччини та Луганщини та передав їм гуманітарну допомогу з Німеччини. Зокрема, біженці отримали генератори, ковдри та сертифікати на першочергове поселення в модульних будинках, які витримують температуру до 28 градусів морозу. Водночас Міллер поскаржився на те, що не було координації допомоги на європейському рівні. Він сподівається, що ситуація зміниться за нового складу Єврокомісії.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини