MENU

На виборчих дільницях Донетчини і Луганщини різко змінили керівництво ДВК - Кириленко. ВІДЕО

8749 1

Станом на першу половину дня під час голосування було зафіксовано 215 порушень. Про це повідомив керівник виборчого штабу партії "Батьківщина" Іван Кириленко, підкресливши, що за всіма порушенням складені відповідні акти.
«У низці областей, особливо на Сході - Луганська, Донецька області - різко і в значній кількості поміняли як членів, так і керівництво дільничних виборчих комісій», - сказав Кириленко.
«Наприклад, Луганська область, округ №112 – повністю замінили склад виборчої комісії. Ще на одній дільниці було введено 9 нових членів комісії. На Донеччині за добу до виборів замінили 17 членів окружних комісій. На деяких округах введені люди Рената Ахметова, які повинні забезпечити перемогу в округах колишніх представників Партії регіонів, висунутих від Опозиційного блоку», - зазначив Кириленко.
За його словами, подібні випадки зафіксовані і у Дніпропетровській області, де було замінено понад 30% членів комісій.
«У Донецькій області, місто Краматорськ, замінено 9 членів. Зі слів замінених, таким чином комісія буде працювати на користь кандидата в депутати Єфімова, колишнього члена Партії регіонів», - сказав керівник штабу.
Також, за словами Кириленка, були випадки із затриманням групи тітушок в Одеській області, округ №137. А також у Чернігівській області, де було затримано 4 автобуси «Ікарус» разом із тітушками.
Крім того, Іван Кириленко розказав про найбільш кричущі порушення на старті голосування.
«Найбільш кричущі порушення: відкриття дільниць не о 8-ій годині, а значно пізніше; ведення агітації в «день тиші»; сторонні люди під час відкриття дільниці; надмірна кількість спостерігачів та інших осіб під час ведення засідань; недостатня кількість урн для голосування, є повідомлення про замінування; наявні пошкодженні скриньки; на деяких дільницях видавали більше бюлетенів ніж потрібно», - повідомив він.
Іван Кириленко також зазначив, що «заміна членів виборчої комісії не є порушенням закону, але викликає підозри».
«На користь кого робиться заміна? Це робиться на користь одного з блоків, з яким бореться вся демократична спільнота України, і це неприємно», - сказав він.
«За нашими даними, які співпадають з даними ЦВК, вже на 12.00 проголосували понад 20% виборців. Явка очікується приблизно за 50%», - повідомив він.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини