MENU

На 182-му окрузі Херсонщини в'язнів примушують голосувати за кандидата від Порошенка

4329 1

За офіційними даними ЦВК та результатами паралельного підрахунку голосів, у 182-му виборчому окрузі (Херсонська область) перемагає кандидат в народні депутати від партії "Батьківщина" Юрій Одарченко. Однак його опонент Олександр Співаковський, який представляє президентську партію Блок Петра Порошенка, задіює всі незаконні важелі впливу та брудні технології, щоб цинічно, в кращих традиціях режиму Януковича та методів Партії регіонів, вкрасти перемогу у нашого однопартійця. Про це йдеться в заяві партії Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина".

У заяві зазначається, що за кандидата від президентської партії в примусовому порядку голосували затримані громадяни, які знаходяться в СІЗО та не мають відповідно до законодавства жодного права голосувати за мажоритарного кандидата. Зокрема, за Співаковського незаконно проголосувало 280 з 300 затриманих.

Аналогічна ситуація виникла у виправних колоніях, де засуджених незаконно примушували голосувати за президентського кандидата. У Херсонській колонії №61 Співаковський отримав 231 голос з 289 проголосувавших. В Північній колонії №90, де бюлетені отримали 848 виборців, за кандидата Блоку Петра Порошенка проголосувало 571 затриманий.

Коли спостерігачі почали вимагати визнати бюлетені із СІЗО недійсними та перерахувати голоси на спеціальних дільницях, до ОВК №182 були завезені "тітушки", які намагалися силою вигнати з приміщення спостерігачів, журналістів та кандидатів.

"Ми звертаємося до президента України Петра Порошенка, як гаранта Конституції та виборчих прав громадян, з вимогою негайно зупинити вакханалію, яку влаштовує кандидат в народні депутати від Блоку Петра Порошенка та визнати перемогу Юрія Одарченка", - закликають в "Батьківщині".

В партії вважають, що "така поведінка і такі незаконні методи, які застосовує кандидат від президентської партії, підривають усі здобутки Революції гідності та авторитет президента Порошенка, який давав публічні гарантії щодо забезпечення проведення чесних і демократичних парламентських виборів в Україні".

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини