MENU

Нова влада має конвертувати вибір українців в нову Україну - Тимошенко

6236 0

Лідер партії "Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє про важливість створення в парламенті конституційної більшості для реалізації угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

"Через декілька тижнів буде річниця початку революції. Другий крок, який потрібно зробити, це колосальний дар, який зробили українці політикам – новий президент, новий уряд, новий парламент,  це все треба конвертувати, втілити в абсолютно іншу нову Україну”, – сказала Юлія Тимошенко у ефірі Першого Національного телеканалу.

На її думку, політики не мають права бути нещирими з громадянами, які надали їм шанс змінити країну. "Коаліційна угода могла і може народитися за декілька днів. Коаліційна угода написана на Майдані. Це ті лаконічні, чіткі переліки вимог, які були проголошені політикам на Майдані з боку народу. Треба це брати і виконувати”, – переконана лідер партії "Батьківщина”.

Юлія Тимошенко переконана, що основою коаліційної угоди має стати угода про асоціацію України з Євросоюзом. "В цій угоді і є наша карта дій, там прописана кожна реформа, але головне – діяти. Я щиро вірю в те, що коаліційна угода буде не до 1 грудня, як пообіцяли ключові політичні сили, які отримали на виборах найбільшу підтримку,  а до кінця цього тижня. Немає вихідних. Треба нарешті діяти”, – наголосила вона.

Лідер партії "Батьківщина” вважає, що при формуванні коаліційного уряду немає застосовуватися принцип партійних квот. "Наша команда не поставила жодної вимоги по посадам. Ми категорично не хочемо затримувати будь-який рух вперед. Якщо найбільші політичні сили бачать нашу команду на тих чи інших напрямках дій, ми готові, але ми не ставили ніяких умов. Ми готові сьогодні цю коаліційну угоду підписати. Ніяких політичних квот при формуванні уряду, ніяких політичних квот при формуванні керівництва силових структур. Це неправильно. Треба оголосити конкурс і залучити найкращих з українського суспільства фахівців”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

За її словами, люди рік після революції дуже терпляче чекали повного перезавантаження влади. "І зараз вони мають повне право розраховувати на негайні зміни. В парламенті вперше за 23 роки незалежності України триста голосів – проукраїнської, проєвропейської, а головне – прореформаторської більшості, яка може все. Немає вже більше відмовок”, – переконана лідер партії "Батьківщина”.

"Не можна допустити жодного утворення з  колишніми регіоналами, жодного голосування, яке має лобістський корупційний характер, щоб знову Верховна Рада відкинула в сторону справжні реформи, щоб знову корупцію контролювали в самих корумпованих органах  - в уряді своє антикорупційне бюро, в Адміністрації президента – своя Нацрада по корупції, в міліції, прокуратурі – свої органи, а в підсумку всі це покривають”, – заявила Юлія Тимошенко.

Intv Ua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини