MENU

Україна готова продавати Путіну свої «містралі»?

9047 3

Українське ПАТ «Мотор Січ» порушує заборону експорту до Росії товарів, пов’язаних з війною та зі зброєю.

Справа в тому, що днями в Запоріжжі відбулася зустріч делегації ПАТ «Мотор Січ» і представників Державного військово-промислового комітету Білорусії, де були укладені попередні договори щодо можливості розширення співробітництва з Білорусією. Зокрема, представниками ПАТ «Мотор Січ» опрацьовано питання з білоруськими оборонщиками про розгортання нових виробничих потужностей на «Оршанскому авіаремонтному заводі» з випуску малорозмірних газотурбінних двигунів для крилатих ракет. Після розгортання відповідної виробничої лінії, Білорусія може вже з 2016 року розпочати виробництво моторів на підприємстві в Орші, яке належить «Мотор Січ». Зараз йде опрацювання даного питання і готується пакет документів для підписання угоди.

Можна, звичайно, поставитися до заборони поставок Росії запчастин для військового обладнання і самого військового обладнання, як до суто формальної процедури, типу: «Тут якісь незрозумілі люди, з незрозумілих причин заборонили нам здійснювати поставки запчастин для крилатих ракет до Росії, тому ми почали працювати через Білорусію. Відтак, це нібито не Україна, а Білорусія віддала запчастини для воєнної техніки Путіну». Але, як на мене, цей підхід не лише хибний, але і злочинний. Ми не постачаємо Путіну зброю і її частини тому, що хочемо, щоб його армія була слабшою, щоб менше гинуло наших бійців на війні із тією ж Росію. І в цьому розумінні те, що робить «Мотор Січ» – злочин проти України. 

Звернувся до Генпрокуратури та СБУ з проханням здійснити перевірку дій керівництва «Мотор Січ» на предмет порушення чинного законодавства України, оскільки «Мотор Січ» не припиняють поставку двигунів до Росії, а лише переносять своє виробництво на іншу територію, де не діє ембарго. 

В цьому я бачу дії пов’язані зі зрадою Україні та дії направлені проти інтересів держави. Я впевнений, що в Генпрокуратурі та СБУ повинні адекватно відреагувати на дії українських горе-бізнесменів. 

Яке ж тоді Україна має право вимагати від Франції не постачати «Містралі», якщо Україна дозволяє українському підприємству «Мотор Січі» постачати двигуни для російських крилатих ракет?! 

Подумайте, що буде, якщо та ж Франція піде нашим шляхом: продасть Містралі сухопутній Білорусії, а вже вона віддасть Росії?!

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини