MENU

«Батьківщина» запропонувала зняти недоторканність з президента, нардепів і суддей. ВІДЕО

5870 3

Фракція "Батьківщина" звернулася до колег по майбутній коаліції з пропозицією розглянути законопроект про внесення змін до Конституції щодо зняття недоторканості з вищих посадових осіб: президента, народних депутатів та суддів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив народний депутат від "Батьківщини" Андрій Кожем'якін.


Він наголосив, що відміна депутатської недоторканості є вимогою суспільства і всі політичні сили на виборах обіцяли першочергово ухвалити відповідне рішення у новій Раді.
 
"Ми пропонуємо нашим колегам з інших фракцій розглянути саме наш законопроект, який передбачає зняття недоторканості не лише з народних депутатів, а й з президента та суддів, оскільки відповідно до статті 24 Конституції всі громадяни України є рівні", - підкреслив Кожем'якін.

За його словами, необхідно привести інститут недоторканості в Україні у відповідність з міжнародними правовими стандартами, усунути суперечності у чинній Конституції і законодавстві, забезпечити рівність громадян перед законом, подолати корупцію та припинити зловживання правом з боку народних депутатів, президента та суддів; створити необхідні правові умови для безперешкодного та ефективного здійснення ними своїх повноважень.

Андрій Кожем'якін також повідомив, що у середу, під час засідання робочої групи з підготовки першого засідання Верховної Ради, він ще раз звернеться до колег по майбутній коаліції із закликом включити до коаліційної угоди пункт про внесення змін до Конституції щодо скасування недоторканості в першочерговому порядку та презентує відповідний законопроект від фракції "Батьківщина".

Він висловив сподівання, що законопроект отримає підтримку більше трьохсот народних депутатів, буде направлений до Конституційного суду і буде прийнятий в цілому на наступній сесії парламенту.

Кожем'якін також повідомив, що "Батьківщина" ініціює збір 150 підписів за реєстрацію зазначеного законопроекту.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини