MENU

«Денонсація офшорної угоди з Кіпром» - пропозиція Гриценка, яка ще не включена до Коаліційної Угоди

5191 0

Із трьох моїх пропозицій, озвучених публічно, дві у проекті Коаліційної Угоди вже враховано – це скасування позаблокового статусу та відмова від запровадження купівлі-продажу земель.

Третя позиція, денонсація офшорної угоди з Кіпром – дотепер не включена до Коаліційної Угоди. Напевно тому, що більшість компаній Порошенка і Коломойського зареєстровані саме на Кіпрі.

Зараз загострилася дискусія навколо питань недоторканності та імпічменту Президента.

Як треба їх вирішити?

Коаліційна Угода має чітко зафіксувати два зобов'язання:

1) прийняти Закон про імпічмент Президента (перший квартал 2015 року);

2) скасувати недоторканність для всіх – Президента, депутатів і суддів (двома голосуваннями для зміни Конституції, на двох сесіях, перший квартал 2015 року).

Ключове слово ВСІХ – у державі не повинно бути жодної посадової особи, яку статус недоторканної захищав би від відповідальності за скоєні кримінальні злочини. ЖОДНОЇ!

Нагадаю, в період правління Януковича законопроект про скасування недоторканності для ВСІХ уже ставився на голосування. Я проголосував "за". На жаль, тоді голосів не вистачило.

Чи вистачить зараз? Маю в тому сумніви. Бо згаданий законопроект був внесений Януковичем-Лавриновичем, коли вони були в опозиції, а як тільки стали владою – регіонали ж самі той проект і провалили.

Хотів би помилитися, але думаю, що в новообраному парламенті за скасування недоторканності Президента не проголосує фракція Блоку Петра Порошенка. Причина та ж сама, що і в Януковича: "точка зрения определяется местом сидения".

Анатолій ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини