MENU

За разговор на украинском языке девушек пытались прогнать из магазина «Сильпо»

1046 1



Дівчатаз Дріжджів- молодці! З іншими громадськимиактивістами вони спробували українізувати«сільпо», яке показує повну зневагу досвоїх клієнтів


15вересня громадські активісти Ініціативи«Дріжджі» в супермаркеті «Сільпо» (наКонтрактовій, Сагайдачного, 41) провелипросвітницький флеш-моб, присвяченийпідвищенню культури спілкуванняобслуговуючого персоналу з україномовнимивідвідувачами. Відвідуючи заклад,учасники активно спілкувались зперсоналом в залі та при розрахунку на касі; якщо працівникзвертався російською, йому робилизауваження; якщо навіть після зауваженняз активістами відмовлялись розмовлятиукраїнською, вони просили Книгу відгуківта пропозицій, де залишали свої побажаннящодо підвищення культури обслуговування.


Всього в супермаркеті активісти залишили11 заяв. Найбільшою несподіванкою, якповідомляють учасники, стала поява,адміністратора, який досить в зневажливійформі намагався пояснити активістамїхню неправоту (відео в додатку). Зі сліводного з часників акції переважнабільшість працівників зовсім не вміютьспілкуватись з відвідувачами. Дехто нестежить за мовою, оскільки просто такзвик, а відвідувачі роблять зауваженнядуже рідко, частіше навіть самі переходятьна російську, щоб бува не образитибідного продавця. Інші ж свою позиціюпояснюють високим рівнем освіти тазнанням більше ніж одної (української)мови, хоча коли одна з активістокзвернулась до продавця англійською, тане змогла з нею порозумітись.


Насправді ж проблема україномовногосервісу для Києва не нова. За статистикоювся сфера обслуговування (закладироздрібної торгівлі, ресторанногогосподарства та інші заклади, щопропонують клієнтам різноманіттіпослуги) в останню чергу дбають проукраїнця, на першому місці, як правило,гості з-за кордону. Під час Євро буловиготовлено масу меню, оголошень, афішанглійською та російською, а україномовнийспоживач як завжди залишився без уваги.

 

ВИДЕО


Микола МАЛУХА 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини