MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 грудня 2019

1093 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 грудня

Зеленскому демонстрируют, что развитие ситуации на Донбассе полностью в руках Кремля

"Москва пытается показать перед встречей в Париже, что затягивание конфликта не выгодно Киеву, поскольку время работает на интеграцию Донбасса в РФ и его русификацию. Паспорта, язык, "границы" призваны заставить Киев пойти на быстрое решение проблемы Донбасса на условиях Москвы, потому что потом, якобы, Донбасс даже если вернут, то он уже де-факто будет не украинский.

Пристайко назвав "RUxit" головним сподіванням від "нормандського саміту"

"Я навіть вигадав слово – Ruxit. Це не має відношення до Brexit. Ми хочемо, щоб Росія залишила Україну. Цього ми намагаємося досягти. А чи допоможуть нам зустрічі тут, ми подивимося, сподіваємося на це", – сказав Пристайко.

Фурса: Коломойский эскалирует и повышает ставки, продолжая идти по пути украинского Пабло Эскобара

Коломойский эскалирует и повышает ставки, продолжая идти по пути Украинского Пабло Эскобара. Потому что он проигрывает на свету и ему нужно перетащит всю страну в тень. Потому что он ничего не может сделать с МВФ, с Судом Лондона и с американской правовой системой. И увеличивает он степень бесправия в Украине.

Сначала его титушки приходили под Приватбанк и Нацбанк, теперь они пришли уже к домам людей, которые осмелились бросить вызов Коломойскому. Это однозначный сигнал. Сигнал о возможном физическом насилии.

"Спасибі за Катерину Прохорівну, пане Володю". Промовисте свідчення того, якою важливою є декомунізація – для всіх нас

Днями, у зв'язку з 80-літтям нападу СРСР на Фінляндію, ЗМІ повідомляли про останнього відомого живого ветерана тої війни з радянського боку – точніше, ветеранку, бо це виявилася жінка, і до того ж українка, живе в Києві – мобілізували дівчинку в 1939-му зразу після фельдшерського училища.

І виплив на яв приголомшливий факт: виявляється, ветеранську "пільгову" пенсію бабця, що весь свій довгий вік промучилася з пораненнями й контузіями, вперше змогла оформити щойно після 2015 року – завдяки закону про декомунізацію (!). Щойно цей закон уперше зробив ту її війну юридично "видимою" Українській Державі – як частину Другої світової.

На сторінці Apple у Facebook запустили флешмоб #CrimeaIsUkraine

Після скандалу, що спалахнув навколо американської компанії Apple, коли в додатку погоди гаджетів Крим став відображатися російською територією, в соцмережах почався флешмоб.

Так, на сторінці Apple у Facebook користувачі пишуть #CrimeaIsUkraine і #CrimeaIsNotRussia.

IKEA вновь не вышла на рынок Украины: это хорошо говорит о нашей привлекательности для реальных инвесторов и торговых сетей

Согласно официальной версии IKEA намерена открыть первый магазин в Киеве после запуска электронной коммерции, который запланирован на весну 2020 года. А не из официальных источников известно, что позиция IKEA совпадает с позицией производителей сигарет British American Tobacco, которые переносят свои управляющие структуры из Украины в Румынию.

Саммит НАТО в Лондоне: темой терроризма пытаются отвлечь внимание от российской угрозы

Я имел ввиду заявление президента Франции Эммануэля Макрона об объединении сил с Россией в борьбе против мирового терроризма и министра Вооруженных сил Франции Флоранс Парли, обвинившей США в навязывании своих вооружений. При этом звучали все эти заявления и выпады на фоне совершенного на Лондонском мосту теракта.

Республиканская партия США выпустила 123-страничный доклад в защиту Трампа

"Факты не подтверждают высказываний демократов о том, что президент Трамп злоупотребил своими полномочиями, чтобы заставить Украину провести расследование в интересах президента Трампа во время президентских выборов 2020 года в отношении его потенциального политического соперника, экс-вице-президента Джо Байдена", – сказано в пресс-релизе партии.

Вільний вхід: які музеї в Києві можна безкоштовно відвідати у грудні

Готуватися до новорічних свят та не забувати зазирати до улюблених музеїв Києва – такий план дій на грудень.

Новорічні та різдвяні свята вносять корективи в роботу музеїв, тому обов’язково уточнюйте умови відвідування – заклади можуть змінювати дні відкритих дверей.

Коли святкуватимемо Різдво: вибір між Москвою і Європою?

Наближається Різдво Христове. Не скажу, що в багатьох, але все ж у деяких українців виникає питання: коли його святкувати? Адже держава дала нам два вихідних для цього свята – 25 грудня й 7 січня. І треба якось вибирати. Бо ж не родився Ісус Христос двічі.

Але над такою, м’яко кажучи, дивною ситуацією в нас не особливо замислюються. Зрештою, в сфері релігійній працює не стільки раціональність, скільки віра, яка часто спирається на традицію.

Рівень знань українських школярів нижче середнього – результати міжнародного дослідження PISA

Дослідження PISA проходить під егідою Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Уперше дослідження провели у 2000 році. З того часу учасниками дослідження стало багато країн, які не є членами ОЕСР. Всього у списку 78 учасників. Україна  цього разу вперше долучилася до дослідження. 

За показником читацької компетенції – це здатність розуміння й інтерпретації текстів, з якими школярі матимуть справу в повсякденному житті, – учні українських шкіл набрали в середньому 466 балів із 1000. Таку ж кількість балів отримала Туреччина.

Хто заважає українським лікарям розвиватися

Як же круто бути лікарем без кордонів, і найперше без кордонів і обмежень у голові. У нас одиниці їздять на стажування чи навчання, а тут лікар просто їде практикувати в іншу країну, в якій інша медсистема, інші підходи, навіть менталітет інший. Вже не говорю про практику англійської. 

Це особливий момент, тому що наближається мій відхід із футболу – Мессі після отримання "Золотого м’яча"

"Я пам’ятаю, що за першим "Золотим м’ячем" я приїхав до Парижа у 22 роки разом із трьома братами. Було емоційно, як і зараз, десять років потому, коли стільки особливого сталося в моєму житті. І ось я тут із дружиною, трьома синами, братом і племінником. Як сказала моя дружина, увесь цей час я не переставав мріяти, рости, удосконалюватися день у день і насолоджуватися футболом", – цитує слова футболіста Marca.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTub

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини