MENU

Корупція та виведення державних коштів ПрАТ «Київський завод електротранспорту»

6573 0

 

Нещодавно відбувся ініційований мною візит представників Київради, медіа та громадськості до ПрАТ «Київський завод електротранспорту», що на сьогодні здійснює капітальний ремонт трамвайних вагонів. Сам не зміг бути через службу, але були мої помічники. Причиною візиту стала непрозорість процедури та підозра у нераціональному використанні державних коштів.


Візит відбувся у форматі екскурсії до одного з депо, де було наочно показано як відбувається ремонт вагонів Т-3. Екскурсію провели директор «Київпастранс» Сергій Майзель та директор ПрАТ «КЗЕТ» Микола Нечипоренко. Проте ніхто не сумнівався у самому факті проведення ремонтних робіт. Основні питання залишаються відкритими.


ПрАТ «КЗЕТ» купує вживані празькі вагони за ціною 170 тис. грн. кожний і ще 800 тис. нібито витрачає на їх ремонт. Директор стверджує, що нові вагони збираються із чеських та старих київських. Проте самі робітники повідомили, що відновлюють чеські вагони. Вартість цих робіт, очевидно, відрізняється. То яким чином проводиться ремонт?


Далі, чому кошти, отримані від здачі металобрухту ( а це за словами директора 4 т з вагону) не враховані в кошторис?


Микола Нечипоренко так і не зміг пояснити на які сторонні організації підприємство витрачає аж 100 тис. грн. за кожен вагон.


Особливо порадував пункт Адміністративні затрати та затрати на збут – 160 тис. Які можуть бути затрати на збут при державному замовленні?


Тому, екскурсія – це, звичайно, добре, проте, що і що я далі вимагатиму:


1. Доведення розслідування МВС до кінця, яке затягується з незрозумілих мені причин. В разі затягування буду подавати в прокуратуру за бездіяльність співробітників МВС.


2. Передача справи до суду


3. Відсторонення від виконання обов'язків осіб, що до цього причетні


5. Відсторонення керівника Київпасстрансу, який хоч і нещодавно призначений, але покриває те, що відбувалося і просто не зрозумів, що далі такого не має бути. До нього ще буде багато питань щодо спроб закриття автопарків, закриття автобусних маршрутів на фоні зменшення доходів киян, щодо роботи перевізників.

Олексій ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини