MENU

Корчинський: Українці всю історію борються з цивілізацією, культурою і добром

8535 9

За герб України варто було б взяти не тризуб (різновид геральдичної лілеї), але Якова, який запекло бореться з янголом. У Біблії не пояснюється, навіщо він це робив. Ніхто не в стані пояснити, навіщо українці весь час натхненно борються з цивілізацією, культурою і добром.

Русь (як і багато інших держав) утворили вікінги, вони ж, ймовірно, вигадали й цю назву. Все було непогано, динамічно, але нам вдалося розбавити кров їхніх нащадків кров’ю половецьких матерів, щоб замість процвітання отримати пожежу.

Наші предки підтюпцем побігли під Грюнвальд воювати з Тевтонським орденом. Навіщо? Спитайте в Якова. Тому, замість того, щоб насолоджуватися виглядом грандіозних готичних соборів, розкішних вітражів, бранденбурзьких коней, палаців і фортець, ми милуємося мазанками й фарбованими яйцями.

Вся наша козацька старшина отримувала найкращу освіту в Єзуїтських колегіумах, щоб потім запекло воювати проти своїх викладачів.

Все, що нам залишилося від тієї доби – козацьке (насправді єзуїтське) бароко, але Хмельницький вибрав союз із кримськими та московськими татарами.

Нарешті, на початку XVIII століття нас відвідав справжній лицар, пієтист і герой Карл XII. Проте, ми не побажали жити як у Швеції, ми підтримали садиста, гомосексуаліста і сатаніста Петра І, бо дуже хотілося кріпосного права. Тисяча сердюків Мазепи вписалися за шведів, натомість 20 тис. кінноти Палія воювало під Полтавою за москалів.

Після 1917-го року лише Петлюра з Коновальцем і купкою бійців уенерівської армії уклали союз із поляками. Всі інші, від Махна до УГА, допомагали більшовикам. Потім вони, цілком справедливо, вмерли від голоду, але навіть це не стало добрим уроком їхнім нащадкам з Єнакієва.

Європа нарешті образилися і завітала до нас у формі Вермахту. І замість того, щоб вчинити, як французи чи чехи – пересидіти війну в бібліотеці – наші невідомі (насправді непотрібні) солдати записувалися до красної армії, захищати ГУЛАГ. Багато хто каже, що то були насильницькі мобілізації. Якщо так, то для чого травневий день перемоги над Європою все ще державне свято?

Янукович та Порошенко - таки правдиві українці. Єнакієвський період історії України нічим не відрізнявся від батуринського. Рошенівський - від глухівського.

Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини