MENU

«Сепаратизм в Україні без арешту таких, як Ахметов, не здолати», - Оленюк

8873 3

Поки «лайномети» двох найчисельніших «більшовицьких» фракцій перекидаються мінами з компромат ним «душком» сепароїди Ахметова-Льовочкіна змінили тактику й замість штатних колоритних спікерів на кшталт Лєночкі Бондарєнко почали випускати підозрілих осіб з так званого «експертного середовища» з набором шаблонних меседжів:

- російських військ на Донбасі немає;
- Україна рішенням уряду про припинення соціальних виплат на окупованих територіях «прирекла населення Донбасу на голодомор»;
- Мінські домовленості однаково порушують обидві сторони;
- треба домовлятися з лідерами сепаратистів;
- нарешті, нова-стара теза: «Хватит регіонам кормить Киев!»

Що цікаво, учора з якоїсь дурі (а може то нова редакційна політика?) на живий етер телеканалу «Еспресо» притягли такого собі Олександра Тарана – представника досить «мутної» офіцерської структури відставних вояків з явно промосковським ухилом. Але мало того, що цей Таран відтарабанив перелічені вище тези, так іще й видав перл: «…оскільки бойовиками командують колишні військові та менти, то вони готові дотримуватися Женевської конвенції, а Україна їх ігнорує…» Навіть не хочу запитувати, що це за така «Женевська конвенція» про права терористів?

Тут більш важливі акценти нового «ватного» представництва у вітчизняному інформаційному просторі. Бо от, наприклад, сьогодні зранку ці ж самі тези з’явилися у газеті «Сегодні», але вже за авторством якогось «Игоря Ветрова». Причому, на найближчу п’ятницю анонсоване продовження теми «виморювання українською владою Донбасу голодом».
В чому небезпека цієї нової пропагандистської хвилі від структур Ахметова? Перш за все у неготовності багатьох українців оперативно й адекватно оцінювати меседжі, що йдуть не від одіозних осіб, а від людей, яких подають як кваліфікованих експертів – фахівців у військових питаннях. Таким чином відбувається руйнування майже одностайної української оцінки подій на Донбасі.

Водночас запускається ще один сепаратистський PR-ресурс – «ватні» переселенці, що перебувають під опікою людей Ахметова. Так, наприклад, на Центральний рудоремонтний завод Кривого-Рогу з якоїсь радості перевели цілу групу працівників з Донецька. І з чого почали ці «ахметовські страждальці»? А з розгортання пропаганди на кшталт: «Хватит кормить Киев! Регионам нужна автономія…» і т.д.

Воно то поки в якісь конкретні дії не вилилося, але… От чомусь все більше схиляюся до висновку, що сепаратизм в Україні без арешту таких, як Ахметов, не здолати…

Oleh OLENYUK


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини