MENU

Комісія НАТО-Україна закликала Росію відмовитися від анексії Криму. ЗАЯВА

7044 0

Комісія НАТО-Україна засудила дії Росії, які направлені на дестабілізацію ситуації на сході України. Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ, які зустрілися, аби обговорити розвиток подій в Україні та розглянути домовленості, досягнуті у спільній роботі комісії.


Зокрема зазначається, що Росія надає танки, сучасну зброю сепаратистам та провадить агресивну військову діяльність, що суперечить домовленостям, досягнутим у Мінську.

 

«Росія визнала результати так званих виборів на окупованих територіях 2 листопада, натомість ми їх не визнаємо, відповідно – зростає напруга. Ми засуджуємо нарощування військової потужності Росії в Криму, а також погіршення ситуації з правами людини в Криму», - йдеться у тексті.

 

Росію закликали відмовитися від незаконної анексії Криму, поважати права місцевого населення, зокрема й кримських татар. Дії Росії підривають безпеку України і мають серйозні наслідки для стабільності і безпеки всього Євро-Атлантичного регіону.

«Ми підтримуємо Мінські домовленості, які пропонують шляхи політичного врегулювання кризи. Закликаємо Росію виконати свої зобов'язання: вивести свої війська і військову техніку з території України та її кордонів; відновити суверенітет України зі сторони свого кордону; для забезпечення політичного і дипломатичного рішення має бути укладена угода, яка б демонструвала повагу до суверенітету України, територіальної цілісності та міжнародно визнаних кордонів. Росія повинна використовувати свій вплив на сепаратистів, щоб вони припинили атаки і дотримувалися угоди про припинення вогню, звільнили всіх заручників і виконали свої зобов'язання відповідно до Мінських домовленостей. Ми вітаємо і підтримуємо зусилля Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) щодо забезпечення мирного врегулювання кризи», - йдеться у заяві.

Союзники привітали вільне і справедливе проведення позачергових парламентських виборів, що відбулися в Україні 26 жовтня, незважаючи на складну ситуацію. Ці вибори є свідченням прихильності українського народу до свободи і демократії.

Комісія НАТО-ЕС підтверджує, що незалежна, суверенна і стабільна Україна є ключем до безпеки в Євро-Атлантичному регіоні. Говориться, що Альянс продовжує підтримувати її суверенітет, незалежність і територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів.

 

ПОВНИЙ ТЕКСТ ЗАЯВИ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини