MENU

Європейські посольства в шоці від ідеї створення в Україні Міністерства інформації

8347 3

Я не уявляв, що після ЄвроМайдану в нашій державі знову буде лунати тема цензури. Але після того, як вчора було створено Міністерство інформаційної політики, ця тема постала в усіх міжнародних виданнях. Починається хвиля на Заході.

Я знаю, що всі європейські посольства в шоці. Посольство США також. Домовлено поки що своє занепокоєння не виносити в публічну площину, щоб не підігравати Росії. Але спецпредставник ОБСЄ вже публічно каже, що завтра збирається обговорювати це питання з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним - "як фактор загрози свободі слова в Україні".

Репутації нашої держави може бути завдано удару. Кажу чесно, бо працюю журналістом з 2000 року і бачив багато інформаційних катастроф українських політиків - отже, врятувати проект "Міністерство інформаційної політики" неможливо.

Єдиний вихід із ситуації - добровільна відставка Юрій Стець, а після цього - голосування Верховною Радою постанови про скасування рішення парламенту про позбавлення Юрія Стеця депутатських повноважень.

Це дозволить: а) вберегти обличчя Україні на Заході; б) зняти напругу в медіа-середовищі; в) повернути Юрія Стеця в парламент; г) провести справжню дискусію щодо того, яким буде новий орган, після чого створити його в спокійній атмосфері.

Визнавати помилки ніколи не пізно. І приклад того, як Янукович не хотів цього робити, має стояти перед очима в нас усіх.

Сергій ЛЕЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини