MENU

Парадокси інформаційної політики в Україні та механізми контролю ЗМІ

5813 0

 

От не розумію, на дідька стільки шуму навкого новоствореного Міністерства інформаційної політики? Ну, знайшли одному з кумів президента посаду, яка ні до чого не зобов'язує.

 

Ну, написали вони якесь положення про міністерство, яке щонайменше в 30 пунктах суперечить чинному законодавству. Ну, пообіцяв новопризначений міністр щось там контролювати, регулювати і державно підтримувати. До речі, так і не може догнати, що таке "державна підтримка...споживача інформації"? Це що мені мають доплачувати за читання "Єдиної країни" (є така газетка під егідою Стеця) чи перегляд "Першого національного"?

 

Але, мабуть, не варто заморочувати собі голову новим Мінінформом. У нас вже було таке міністерство. Найбільший його "подвиг" - це припинення випуску у січні 1998 року газети "Правда України" через публікацію матеріалу "Хатинки президента". Припинили випуск ПУ досить дивно - без рішення суду, без нічого. Тодішній міністр Зіновій Кулин видав розпорядження про відлучення газети від поліграфічних потужностей. Просто так от. І все! Це пізніше пан Зіновій стане патріотом і навіть трохи демократом...


Вся інша діяльність Мінінформу зводилася до видачі реєстраційних свідоцтв і все. Все інше - від лихого. І розповіді про якесь встановлення стандартів, і про інформаційну війну з Росією, і т.п. Чим Мінінформ хоче воювати з російськими пропагандистами? Бланками реєстраційних свідоцтв? Чи старим канцелярським приладдям, яке не встигли покрасти з часів Діми Табачника (він очолював мінпреси по відставці Кучми-прем'єра)? Поясню для особливо "талановитої" публіки: міністерства не орють, не сіють, не жнивують, не друкують, і не стріляють. Буває, вони "косять бабло", але то трохи з іншої сфери. Міністерство лише регулює діяльність в межах свох повноважень і крапка!

 

Хоча, яким чином це міністерство може регулювати діяльність ЗМІ в країні, де цензура заборонена, а саме міністерство згідно з положенням саме має діяти в рамках Конституції і законів України?

Oleh Olenyuk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини