MENU

«Сколь веревочке ни виться - конец будет» - і мотузці, і путінсько-московитській брехні", - Зоря

6072 2

 

 

Фантастичні та псевдоісторичні побудови Путіна у посланні щодо Херсонесу і кн. Володимира – органічне продовження московитської традиції перебріхувати історію у власних політичних потребах.

 

1. Почати з того, що саме хрещення кн. Володимира у Херсонесі - літописна історія, але не 100% доведений факт. Бо а) в самому ж літописі наводиться й інше можливе місце хрещення - Васильків або Київ (хоча це і критикується літописцем, але диму без вогню не буває); б) літописна історія хрещення кн. Ольги у Константинополі - майже зі 100% вірогідністю є легенда, наповнена фантастичними деталями (залицяння царя до 60-річної княжни чого варте!) і охрещена вона була вірогідно ще в Руси; тому є підстави не повністю довіряти й розповіді про Херсонес (як викладач церк. історії можу докладно все це обгрунтувати).

 

2. Порівнювати Херсонес з Храмовою горою в Єрусалимі - невігластво або блюзнірство щодо традицій ісламу та юдаїзму. Ще б з Гробом Господнім порівняв!

 

3. Традиція фальшування історії в Московії – давня. Наприклад,

 

– династія Романових у ХVII ст. вважалася похідною від Октавіана Августа (!, цілком офіційно);

 

– татарська "шапка Мономаха" - ознака влади від хана Золотої орди, набута першим московським князем Іваном Калитою, який отримав ярлик на велике княжіння, – офіційно вважалася спадком від Візантії;

 

– похований у Москві митрополит Петро (+1325 р.) називався тим митрополитом, який охрестив Київ, а після цього відразу (!) Москву і там упокоївся (див. Подорож... Павла Алепського).

 

І цей ряд можна продовжувати і продовжувати. Але "сколь веревочке ни виться - конец будет" - і мотузці, і путінсько-московитській брехні.

Евстратий ЗОРЯ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини