MENU

Каспаров зіграв в шахи із українськими військовими і волонтерами

9483 0

Свого часу я активно займався у шаховому гуртку, уважно дивився всі поєдинки Гаррі Каспарова, а потім розбирав кожен з них удвох із батьком. Вже у дорослому віці, коли сам став займатися громадсько-політичною діяльністю, з інтересом слідкував за політичною кар’єрою цього видатного гросмейстера.

І ось у моєму житті трапився дійсно важливий день, коли я отримав можливість особисто поспілкуватися із Каспаровим-політиком та Каспаровим-гросмейстрером та зіграти із ним в улюблену гру.

Спочатку за кавою обговорили із Гаррі Кімовичем політичну ситуацію у нас в країні, в Росії та Європі, перспективи та можливі сценарії розвитку. Як політик, член Уряду, комендант Євромайдану я щиро вдячний Каспарову за його чесну та прямолінійну позицію щодо підтримки України. «Ви маєте боротися та боронити свою країну», - сказав мені Каспаров.

Ми згадали Фінляндію напередодні Другої Світової війни, яка чинила опір спробам захоплення з боку СРСР та вела боротьбу із значно переважаючими силами агресора. Були великі втрати, але відчайдушний спротив фінів, їх незламний національних дух, єдність та самоорганізація - дозволили відстояти незалежність Фінляндії. Вірю, що так буде і в нашому випадку – усі разом ми захистимо незалежну Україну. Переконаний рано чи пізно ми також будемо відбудовувати дружні стосунки із демократичною Росією, яку представлятимуть такі гідні люди, як Гарі Каспаров.

Потім взяв участь у сеансі одночасної гри в шахи між Каспаровим та українськими військовими і волонтерами, яку було влаштовано за участю Федерації шахів України - «Гаррі Каспаров на підтримку України».

Звісно ми програли, але змагалися до кінця і я протримався чи не найдовше:)))

Ігор ЖДАНОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини