MENU

Кожемякін запевнив, що приховати інформацію про вбивства на Майдані не вдасться

9537 1

У профільних парламентських комітетів є достатньо матеріалів, які вказують на замовників, організаторів та виконавців злочинів проти людяності під час подій на Майдані. Про це заявив голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем'якін сьогодні на спільному засіданні Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Останнім часом почастішали заяви про бездіяльність СБУ, ГПУ та МВС щодо розслідування злочинів проти людяності під час мирних акцій і протестів у період з 30 листопада по 22 лютого 2014 року.

Раніше прокурорам, слідчим і суддям, які були причетні до незаконних арештів було повідомлено про підозру у вчинені злочинів, пов'язаних із незаконними арештами, та про притягнення до кримінальної відповідальності невинних людей.

«Не зрозуміло, чому не направлені до суду справи про притягнення до кримінальної відповідальності прокурорів, слідчих і суддів за незаконні арешти та притягнення до кримінальної відповідальності учасників мирних акцій протесту?» - сказав Кожем'якін.

Він звернувся до присутніх на засіданні комітету керівників правоохоронних органів із запитанням: «Чому вже рік не притягнуті до кримінальної відповідальності замовники, організатори і виконавці масових вбивств і катувань та інших тяжких злочинів проти мирних протестувальників?»

За всіма цими злочинами профільний Комітет ВР направляв звернення до Міжнародного кримінального суду, до Ради безпеки і ООН, до Гаазького суду.

Він також заявив, що профільні парламентські комітети не дозволять приховати інформацію про події на Майдані: «У нас є достатньо матеріалів, які вказують на замовників, організаторів та виконавців злочинів проти людяності під час Майдану. Повірте, настане час і прокурори міжнародного кримінального суду займуться тими, хто перешкоджав розслідуванню злочинів проти людяності. Якщо потрібно буде, ми підготуємо і доб'ємося ухвалення парламентом ще однієї постанови з цього питання».

Попереднім керівництвом Генпрокуратури повідомлялось про завершення досудових розслідувань та повідомлення про підозру у вчиненні злочину та притягнення до відповідальності прокурорів, слідчих та суддів, які причетні до незаконного арешту Юлії Тимошенко та Юрія Луценко.

«Минуло шість місяців, а справи щодо підозрюваних прокурорів, слідчих та суддів до суду не направлені. Запитання: чому і хто розпорядився, щоб ці справи залежувались?» - сказав Андрій Кожем'якін.

Голова комітету також вказав на приховування інформації про досудове розслідування справи щодо суддів Господарського суду, які незаконно задовольнили позов РФ до Уряду України на суму 48 млн гривень.

Також приховується інформація щодо досудового розслідування кримінального провадження щодо суддів Конституційного суду за фактом захоплення Януковичем державної влади шляхом зміни Конституції України рішення КСУ.

Від суспільства приховується і інформація про розслідування справ щодо високопосадовців по так званим вишкам Бойко, про незаконні тендерні закупки в «Укргідроенерго», «Атоменерго», «Надра України», «Нафтогазі» тощо.

«Куди зникли кримінальні провадження проти високопосадовців режиму Януковича? Мова йде про 300 кримінальних проваджень про мільярдні розкрадання колишнім злочинним режимом з державного бюджету, які були виведені в офшори?» - зазначив Кожем'якін.

Народний депутат вважає, що правоохоронці мають пояснити інформацію, розповсюджену сьогодні у ЗМІ щодо повернення прокуратурою 2 млн доларів колишньому міністру з питань агропромислового комплексу Присяжнюку: «Якщо це правда - потрібні пояснення, якщо неправда - потрібно спростовувати».

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини