MENU

Cтиль Ляшка скоро стане проблемою для електоральних рейтингів прем’єра - політолог

4268 2

Блокування трибуни, заява про відставку від міського голови Запоріжжя пана Сіна, написана під натиском пікетувальників, очолених Ляшком – дії, що свідчать про  неможливість нового олігархічного консенсусу в новій Раді і поза нею. Принаймні, про наявність реальної сили, котра протистоятиме цьому консенсусу» - таку думку висловив у коментарі для UAINFO політолог Володимир Цибулько.

"Реакція частини політиків із провладних сил на  блокування трибуни проти допуску до керівних посад нардепів 7 скликання, що голосували за дискримінаційні закони 16 січня, засвідчила  цікавий стан речей – опозиція аж занадто гламурна, щоб боротися за справжні інтереси людей, а провладні фракції ще не занадто гламурні, але гламурами стати вже поспішають. Тому в цій ситуації Ляшко з його пасіонаріями на крок випереджає і тих, і інших – він опозиційнійший опозиції в соціальних питаннях, і провладніший  провладних в питанні  боротьби за справедливість, тим більше що нинішній склад Ради сформований таким чином, що вуличні методи боротьби залишаються або Радикальній партії, або Свободі. Варто було Ляшкові жорстко виступити проти призначення на посади  колишніх проянуковицьких депутатів, як до  вечора частина коментаторів від партій почала заявляти про те, що в їхніх фракціях також не згодні з наданням посад колишнім регіоналам. А після цього надання посад – наступним кроком був би перегляд Закону про люстрацію, тому на тлі спаду економіки й різкого зубожіння населення реальних альтернатив радикалізації від Ляшка влада може просто не встигнути запропонувати, бо суспільство все ще готове до вибуху. Для простих людей безкарність попередньої влади сприймається не інакше, як реакційний реванш. Завищені очікування від нового складу ради тануть, як осінній сніг, а проста людина стала ще беззахиснішою перед власною державою ніж у часи Януковича" - сказав Цибулько.

"Виглядає так, що Яценюк і вся виконавча вертикаль не матиме проблем із формальною парламентською опозицією, тому що та боротьба за соціальні стандарти  для нинішньої опозиції є кроком вимушеним, неприроднім, в той час як у самій  провладній більшості  є політики  з більш принциповим підходом. Враховуючи те, що Кабмін власними руками готує чергову хвилю
зменшення купівельної спроможності населення і як наслідок падіння економіки – баланси сил у парламенті почнуть зміщуватися в бік радикалізації і методів, і  кінцевих цілей. І сценарії, нав’язані Ляшком, можуть в рамках інших політсил формувати групи тих, хто все більше солідаризуватиметься  з РПЛ" - додав єксперт.

«Ляшко буде на стороні громадян не лише у Вінниці чи Запоріжжі, але і при розгляді складного бюджету в парламенті, і його стиль скоро стане проблемою для електоральних рейтингів прем’єра» - прогнозує політолог.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини