MENU

Ситуація, коли в корупційну схему потрапив навіть двірник

7158 0

 

От ми за звичкою нарікаємо на корумпованих суддів, прокурорів, ментів, хабарників-лікарів та улесливих до дрібних презентів педагогів. Звісно, все це небезпідставно, проте учора мені "пощастило" вгепатися у ситуацію, де в корупційній схемі опинився навіть наш рідко тверезий двірник!


Справа ось у чому. Не знаю з чиєї подачі водоканалам, комунгоспам, теплокомуненерго та іншим підрозділам, що постачають населенню холодну й гарячу воду (залежно від населеного пункту), спустили вказівку провести тотальну перевірку засобів обліку (лічильників) та їх перепломбування.


Контроль за справністю приладів обліку - справ корисна. Але чому вона має бути проблемою споживача, а не постачальника послуг? Адже до крамниці ви не ходите зі своїм касовим апаратом?


Та якщо вже люди знову вирішили прислухатися до забаганок влади, то хочеш - не хочеш, а й самому довелося навідатися до ЖЕКу, аби розпочати процедуру заміни лічильників чи то їх перевірки... А далі почалося щось не зовсім зрозуміле.


Миловидна жіночка в ЖЕКу - судячи із значущості пояснень про те, що до неї записуються на прийом, старший майстер сантехніків, - пояснила, що у них все розписано на тиждень і замовити майстра на заміну лічильника майже неможливо. А про прилади обліку гарячої води взагалі потрібно домовлятися у Київенерго, де живі черги займають о 6-й ранку з купою паперів, про які у ЖЕКу ще не все знають! Але є варіант - домовитися з дільничними слюсарями, яких у свою чергу знають двірники...


Результат такий - 500 гривень слюсарям і двірникові на бригаду і вас не хвилює ні прийом з чергою в ЖЕКу, ні Київенерго, ні інша дрібнокомунальна хрінь!


Результат такий: довелося вступити в корупційну знову з двірником!

Oleh Olenyuk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини