MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 вересня 2020

88 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  25 вересня

Війна на паузі: мінуси та плюси так званого "перемир'я"

Режим повного припинення вогню тримається на Донбасі вже два місяці. Звичайно, повним і всеосяжним його назвати складно, пише для "Тижня" Денис Казанський. Як відомо, у реальності постріли на фронті лунають майже щодня, а за час перемир’я Україна зазнавала втрат як пораненими, так і вбитими. І все ж таки інтенсивність бойових дій сьогодні справді низька, як ніколи. Попри відсутність прогресу в переговорах Тристоронньої контактної групи, відносне затишшя на фронтах зберігається.

Як довго триватиме ця пауза – незрозуміло. Підконтрольні Росії загарбники нині фактично шантажують Україну режимом тиші й погрожують зірвати його під різними приводами, розуміючи, наскільки важливим є питання миру для української влади й українського суспільства. Однак за тими даними, які публікують самі представники незаконних збройних формувань ОРДіЛО, перемир’я не менш потрібне й самим окупантам, які відчувають гострий кадровий голод.

У ЗСУ затвердили Доктрину публічного спілкування. Вона визначатиме, як військовим треба говорити зі ЗМІ та суспільством

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак затвердив Доктрину публічного спілкування в українській армії. Про це пише пресслужба Міноборони. Зазначається, що документ визначатиме основні принципи комунікаційної діяльності в армії. Над розробкою доктрини працювало Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України.

"[Доктрина] допоможе командирам усвідомити свою провідну роль у цьому важливому напрямі діяльності. А для офіцерів служб зв’язків із громадськістю (пресофіцерів) стане дороговказом при спілкуванні з суспільством та ЗМІ", — йдеться в повідомленні.

Стоп приватизація. В Україні тимчасово заборонили розпродаж великих об'єктів

В Україні з 25 вересня почала діяти заборона аукціонів із продажу об'єктів великої приватизації на час карантину. Це передбачає закон №853-IX, який опублікований у парламентському виданні Голос України 24 вересня і набуває чинності наступного дня після публікації, повідомляє Ліга.

"Тимчасово, на період встановлення Кабінетом міністрів карантину та обмежувальних заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), аукціони з продажу об'єктів великої приватизації не проводяться", – сказано в тексті документа.

Суд визнав банкрутом "Київенерго" Ахметова

Господарський суд Донецької області визнав К.Енерго (до серпня 2019 року  Київенерго, кінцевий бенефіциар – Рінат Ахметов) банкрутом і почав ліквідаційну процедуру. Про це  повідомляє finbalance.

У реєстрі вимог кредиторів до К.Енерго значаться, зокрема, вимоги  Київгазу (287,7 млн ​​грн),  Нафтогазу (162,4 млн грн), Укртрансгазу (674,8 млн грн), Київводоканалу (73 млн грн) та інших компаній.

Біля колишньої редакції журналу Charlie Hebdo чоловік з мачете напав на людей, двоє постраждалих – у важкому стані. ФОТО

Біля колишньої будівлі редакції французького сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі постраждали, щонайменше, чотири людини. Підозрюваного затримано, він був озброєний мачете. Про це повідомляє BFM TV.

Видання Le Figaro зазначає, що двоє постраждалих перебувають у важкому стані. Вони виявилися співробітниками інформаційного агентства First Lines.

"Не вони пішли на війну, а війна прийшла до них". Андрій Курков пояснив, чому не варто називати зрадниками мешканців ОРДЛО

Відомий український письменник Андрій Курков закликає суспільство не засуджувати жителів Донбасу за те, що вони не виїхали з окупованих територій після початку війни. Про це він сказав в інтерв'ю журналу НВ — повну версію цієї розмови читайте тут.

Курков переконаний: немає сенсу засуджувати людину за те, що вона залишається там, де вона завжди жила, "незалежно від того, яка небезпека наблизилася до неї або хто захопив цю землю".

Раз і назавжди: головна ялинка країни буде штучною

Цьогорічна головна ялинка країни на Софійській площі у столиці буде штучною, її ж планують використовувати і в наступні роки.

Про це УНН розповів засновник проекту Folk Ukraine, організатор новорічно-різдвяних святкувань на Софійській та Контрактовій площах Ігор Добруцький.

“Цього року буде штучна ялинка. Плануємо штучну використовувати і надалі. Якщо все буде добре, то сама ялинка буде інтерактивна, в неї можна зайти і вийти. Якщо буде карантин, то можна буде тільки підійти і сфотографуватися. Ми розраховуємо, що можна буде скористатися інтерактивом”, – сказав Добруцький.

Суд виправдав росіянку. В українки Віти Семеренко забрали срібло Сочі-2014

Суд виправдав росіянку. В українки Віти Семеренко забрали срібло Сочі-2014

Російської біатлоністці Ользі Вілухіній повернули срібну медаль Олімпіади в Сочі-2014 в спринтерській гонці. Бронзу в тій гонці виграла українка Віта Семеренко, але з моменту дискваліфікації Вілухіної в 2017 році вона вважалася срібним призером. Тепер у Віти знову третє місце, Вілухіна – на другому. Олімпійською чемпіонкою тоді стала Анастасія Кузьміна зі Словаччини, повідомляє Sport.ua.

Спортивний арбітражний суд (CAS) розглянув апеляції російських біатлоністок Яни Романової, Ольги Вілухіної та Ольги Зайцевої у допінговій справи на Олімпіаді 2014. Раніше три російські біатлоністки було довічно усунені від біатлону, а їх результати в Сочі-2014 анульовані.

Стрічка "Ми є Ми поруч" Романа Балаяна позмагається за приз Варшавського кінофестивалю

Міжнародна прем’єра нового фільму Романа Балаяна «Ми є Ми поруч» відбудеться на Варшавському кінофестивалі. Про це йдеться на офіційній сторінці стрічки у Фейсбуці.

Картина класика українського кіно представлена в основному Міжнародному конкурсі. Усього у цій секції представлено 15 картин із Великої Британії, Румунії, Китаю, Франції, Польщі, Словаччини, Польщі тощо.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини