MENU

Скейтборд із фільму «Назад у майбутнє» тепер реальність. ФОТО

6134 2

Напевно кожен, хто дивився фільм "Назад у майбутнє 2", пам'ятає, як Марті МакФлай хвацько розсікав на літаючому скейтборді. Інженерам знадобилося майже 20 років, щоб втілити в життя цей футуристичний концепт.

У мережі з'явилося відео першого у світі літаючого ховерборда Hendo Hoverboard - стартапу каліфорнійської компанії Arx Pax. На короткому ролику видно, як Hendo, ігноруючи всі закони фізики, ширяє в кількох сантиметрах над землею.

 

Досягається ефект левітації, за словами творців Hendo Hoverboard, завдяки кільком магнітам і чотирьом дископодібним двигунам на нижній частині дошки, які створюють магнітне поле. Принцип електромагнітного поля використовується і в поїздах на магнітній підвісці.

Варто відзначити, що літати де завгодно на дошці не вийде - ховерборд може рухатися тільки над поверхнею з неферомагнітних провідників. На сучасному етапі розвитку проекту, Hendo може підняти в повітря людину вагою до 140 кілограм ваги і витати у повітрі близько 10 хвилин. Не особливо вражаючі результати, однак не варто забувати, що це тільки початок проекту.

Hendo Hoverboard буде реагувати на рухи тіла повітряного скейтбордиста так само, як звичайний скейтборд. При цьому користувач повинен буде розганяти його, відштовхуючись ногою від землі, оскільки команді, що створила цей футуристичний апарат, поки не вдалося придумати альтернативне джерело рушійної сили.

Стати одним із перших власників літаючого стейтборда може будь-хто, внісши пожертву на краудфандингового майданчику, де був представлений проект. За $299 Arx Pax надасть якусь "білу коробочку", що літає в повітрі, яка є прототипом ховерборда. Ті, хто готовий викласти $10000  отримають повністю працюючу версію.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини