MENU

Анна Герман разводит украинцев «как котят» относительно закона о клевете

1236 6

18 вересня Верховна Рада схвалила у першому читанні проект закону, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за наклеп. Законопроект передбачає, що наклеп може каратися ув’язненням на термін до 3 років.

Цей законопроект поданий представником Партії регіонів, який, за висловом колишнього президента Кравчука, трьох слів зв’язати не може, то ж законопроект підготовлений в Адміністрації президента.

Не викликало ніякого подиву і те, що за закон проголосувала провладна більшість, включаючи і партію комуністів, які у всіх рішеннях Партіі регіонів, що направлені проти народу, палко їх підтримують. Що ж, вони в коаліції і за все заподіяне відповідатимуть спільно.

Та, як грім серед ясного неба прозвучало від радника президента Ганни Герман в ефірі «Шустер Live»- «Президент Віктор Янукович не підпише закон про наклеп в разі його прийняття Верховною Радою в нинішній редакції».

Вона зазначила, що ще свіжа пам'ять про тих людей, яких розстріляли за «так званий наклеп на радянський лад».

«Так багато ще живуть колишніх дисидентів, які відсиділи за якийсь анекдот про радянську владу… І коли ти слухаєш, що ми вас мало стріляли (від.авт. То на адресу комуніста Царькова), ти починаєш усвідомлювати, наскільки це все ще легко повернути. І тобі стає страшно. Ми не можемо голосувати за цей законопроект», – зазначила радник.

«І президент України в такому вигляді, як цей законопроект сьогодні є, підписувати його не буде. І я беру на себе відвагу про це публічно сьогодні заявити», – додала Герман.

При цьому вона сказала присутнім у студії, що «коли слухала вас там в гримерці, як ви тут говорили, то якби цей закон був прийнятий, то ви би сиділи в тюрмі, друзі».

«Ви так бездоказово одне одного звинувачували, ображали, що якби ми завтра проголосували за цей законопроект, вам всім світило би дуже багато. Тому ми не будемо за нього голосувати, ми не будемо його підписувати», – підсумувала вона.

Все правильно і гарно сказала Герман, та в мене закралась думка, що вона просто «комедію ломаєт» чи розводить, «як котят». Як же так, закон винесла на розгляд і прийняла за основу у першому читанні Партія регіонів, почесним головою, якої і є президент, а діючим Головою партії його безпосередній підлеглий прем’єр-міністр Азаров.

То, що то таке, бунт, розкол, чи політичні ігри в справедливого і правильного президента? А може Чечетов знову не так щось зморозив і не так руку підняв і це стадо не на ту кнопку натиснуло?

Що цікаво, що коментарів після прийняття цього ганебного закону від представників ПР (окрім Сухого, який також заявив, що у такому вигляді він прийматись не буде) не було. Вони, мабуть зрозуміли, що вчинили надто поганий хід перед виборами, балів таке їм не принесе, куражу мало.

Ось тут і знадобилася А.Герман. Так, це її роль. Вона вже не раз її виконувала, вже має свій стиль і прогнозоване продовження подій. Так було при прийнятті сумно відомих «кодексів», так було при прийнятті мовного закону Ківалова-Колісніченко.

Так що, з впевненістю можемо констатувати: цей «наклепницький» закон буде, але не наразі, а після виборів, якщо переможуть. В що вони св’ято вірять.

 

 VALERY KHVOSTOV

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини