MENU

Зараз бізнес у Росії зайнятий лише одним питанням – як забрати гроші з банків

5430 0

Інсайд з того боку

Російський бізнес зайнятий лише одним питанням – як забрати гроші з банків. На «чорному ринку» ціна послуги на виведення живих грошей з банківський рахунків спочатку була 30-50% від завислої в банку суми. А зараз 50% - вважається дуже непоганою сумою, і мало хто береться повертати з банку гроші за такий скромний гонорар… До того ж, все, що пов’язано з готівкою, змінюється дуже швидко, і сталих такс, навіть, на чорному ринку не існує. 

Одна з основних проблем для російських бізнесменів, це те, що силовики забирають все, що завозиться з-закордону. Схема така – товар, який потрапляє в Росію, обов’язково оформляється з порушеннями, без яких щось провезти в Росію просто нереально. Про порушення добре знають силовики, які конфісковують товар прямо на складах. Вирішити питання хабаром нереально. Арештовують всіх, - і тих, хто товар привіз, і ті хто пробує дати хабара.

Цікаво, що особливий інтерес у силовиків викликають продовольчі товари, продукти першої необхідності. Серед бізнесу ходять вперті чутки, що силовики знають, що з продуктами будуть збої, і той хто їх матиме, збагатіє не менше, ніж від торгівлі нафтою.

Товари розкоші, техніка вимітається з магазинів зі швидкістю зміни курсу рубля. Тобто дуже швидко. Росіяни намагаються позбутися національної готівки як тільки можна. По телебаченню кажуть, що ажіотаж викликаний підготовкою до Нового року.. Але в магазинах свої проблеми – останніми днями складно розуміти за яким курсом рахувати цінники – вони теж швидко змінюються. 

Багато хто з бізнесу покладає надію на 19 грудня – тоді перед бізнесменами має виступити Путін, і дехто сподівається, що він послабить протистояння з Заходом. Кажуть, якщо вжити термінових заходів, все ще можна «відкатати назад». Але так думають оптимісти. Серед бізнесменів таких лишилося небагато. 

Один мій інсайдер каже, що вже починають шукати «винних». Звичайно, на його думку, «винними» стануть не силовики і не Путін. Швидше за все це буде або керівництво економічного блоку уряду (навіть сам Медвєдєв!), або Центробанк. 

P.S. Зважте, основний ефект від санкцій в Росії ще не настав. Самі європейці казали, що по справжньому санкції росіяни відчують з наступного року. Тому все, що ми бачимо – це лише демоверсія катастрофи. Наступний рік в Росії буде не роком Кози. А роком пушного звіра. Повного.

Sergiy Taran


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини