MENU

«Перетворити закон про Мегакорупцію на справжній закон про бюджет - нам по силах» - Соболєв

4343 1

Завдання найближчого тижня - чесно і відповідально вирішити, як будуть витрачатися гроші платників податків в наступному році. З року в рік закон про бюджет є законом про Мегакорупцію. Уряд пропонує, Рада затверджує, а Президент підписує закон про те, що олігархи можуть не платити податки, а гроші сумлінних платників підуть в тисячі "тєм" і "схєм".

Тепер час навалитися всім суспільством і поламати якомога більше з них.

Це буде важко. Більшість цифр, хто має платити податки і на що вони мають витрачатися, досі невідомі. А бюджет треба затвердити до Нового року.

Сьогодні на зустрічі з сил коаліції з Арсенієм Яценюком попросили урядовців представити ці цифри до кінця дня. І далі весь наступний тиждень разом з журналістами і громадянами перевірити кожну цифру на цю саму чесність і відповідальність в умовах війни.

При цьому озвучили два принципа, яких варто дотримуватися.

1. Олігархи мають почати платити податки. Зокрема:

- так звана спільна діяльність їх з державою по видобутку нафти і газу має оподатковуватися за ставкою 70%;
- треба брати податок з їхніх особистих дивідендів, які вони виводять у свої іноземні офіси;
- оподаткування експорту всього, зокрема, електроенергії, зерна, хімії та металургії має обраховуватися за цінами світових бірж;

2. Гроші платників податків мають витрачатися максимально відкрито. Зокрема:

- час перейти до електронних державних закупівель з оприлюдненням всіх заявок і угод;

- кожен керівник податкової, в чиєму районі виявилася податкова яма, має щомісяця про це публічно відзвітувати. Якщо звітуватиме другий місяць - треба гнати його разом з керівником центральної податкової. Немає ям, які вони не бачать одразу;

- за пропозицію Центру протидії корупції, заборонити фінансування за рахунок платників податків будь-яких компаній з часткою в офшорах.

Як тільки буде інформація про будь-які ідеї уряду щодо податків та їхнього витрачання в наступному році - одразу оприлюднимо на сайті Самопомочі.

Перетворити закон про Мегакорупцію на справжній закон про бюджет - нам по силах. Але тільки якщо візьмемося всім суспільством

Єгор СОБОЛЄВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини