MENU

Питання будівництва качатника на берегах Десни відкрите

9004 0

КМДА дала згоду на свою участь у роботі комісії чи робочої групи, яка вивчила б питання будівництва 10-мільйонного качатника на берегах річки Десна та запобігання небезпеці забруднення довкілля.

Таку відповідь отримав від КМДА на своє депутатське звернення.

Як повідомлялося, я звернувся до мера Києва з проханням ініціювати проведення круглого столу за участі екологів, активістів та представників регіонів та областей, в межах яких протікає річка Десна, із залученням профільного управління та комісії Київради, для обговорення питання будівництва 10-мільйонного качатника та небезпеки забруднення річки внаслідок роботи підприємства.

Моє повідомлення про небезпеку забруднення вод Десни екскрементами качок та відходами діяльності 10-мільйонної качиної ферми на берегах Десни, яка є джерелом питної води для Києва та багатьох інших районів Київської та Чернігівської областей, КМДА висловила занепокоєння. Адже, на її думку, будівництво качатника несе потенційну загрозу здоров’ю людини і довкіллю м. Києва та може мати непередбачувані негативні наслідки для жителів населених пунктів, що розташовані в її басейні.

Крім, КМДА направила до Державної екологічної інспекції запит щодо дослідження та встановлення законності будівництва 10-мільйонного качатника на берегах річки Десна.

Проте, виходячи зі змісту листа, як я розумію, мер не давав доручення створити відповідну комісію чи робочу групу.

Тому повторно звернувся до мера Києва із проханням створити відповідну комісію чи робочу групу.

Якщо КМДА своєю відповіддю хотіла повідомити, що дає дозвіл громаді на проведення робочої групи, то громадськість такого дозволу не потребує. А якщо йдеться про те, що таку робочу групу/комісію створить КМДА, що було б вкрай бажано, то інформацію про це я не виявив у відповіді.

Тому я звернувся до заступника голови КМДА П.Пантелеєва, за підписом якого отримав відповідь на своє депутатське звернення, з проханням уточнити чи є розпорядження голови КМДА про створення цієї групи/комісії, а також попросив включити його до її складу.

Більше того, я готовий надати список експертів, які радо взяли б участь у роботі цієї комісії чи робочої групи.

Як повідомлялося, до мене звернулись жителі міста Остер, а також сіл Євминка, Поліське, Беремицьке, Крехаїв, Літочки, Літки та Булахов Київської та Чернігівської області з проханням втрутитися і розслідувати обставини видачі дозволів на будівництво 10-мільйонного качатника в Козелецькому районі в зоні компактного проживання людей.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини