MENU

Думки та емоції із блогосфери щодо скандалу навколо «Інтера»

9993 14

У мережі "Фейсбук" активно обговорюється скандальний новорічний ефір телеканалу "Інтер". Участь в розважальній програмі брали антиукраїнські зірки естради, які чітко висловлювали підтримку терористам так званої ЛНР і ДНР, підтримували анексію Криму та ведуть антиукраїнську пропаганду.

Серед одіозних виконавців - регіоналка Таїсія Повалій, лауреати російської музичної премії Потап і Настя, а також Ані Лорак, яка виступала у Москві одразу ж після сепаратиста Аксьонова. Виступали і відомі антиукраїнськими висловлюваннями Й. Кобзон, Валерія, Ю. Газманов, а також М. Басков, що закликав знищити збройно Майдан-2004.

Поширюється та набуває підтримки звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, та членів Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів. В ньому проситься дати оцінку та вжити заходів до телеканалу "Інтер".

Ось які думки висловлюються в соціальних мережах з приводу скандального новорічного вогника.


Сергій Таран
, політолог:

 

Кобзон, Газманов і прочія на Інтері - це банальна політтехнологія. Мета її - спровокувати громадян на праведний гнів проти телеканалу та мобілізувати прихильників Оппа блоку. Пам'ятаєте, як виріс рейтинг п'ятої колони на сході після пожежі в одеському Будинку профспілок? Або - після праведного побиття Шуфрича в тій же Одесі?..


Правильна реакція на таку політтехнологію мала би полягати не лише у вимогах - "заберіть негайно ліцензію!"- а і в конкретних пропозиціях як надалі запобігти подібним вакханаліям. Наприклад, можна вимагати негайного ухвалення законів, які забороняють власникам ЗМІ займатися іншим бізнесом (це підвищить соціальну відповідальність медіабізнесу та підриватиме основу олігархії). Непогано би також було почути як гарантувати прозорість розподілення вивільнених частот... А так - позбавлення ліцензії Інтера ніяк не гарантує від того, що якомусь негіднику не захочеться використовувати ЗМІ для політичних провокацій у майбутньому.

 

Євген Нищук, колишній міністр культури: 

 

Після того, як мітигнувальників на Майдані під час Революції Гідності в ефірі Інтеру називали радикалами та екстремістами, після «серіалу» у вечірніх новинах, де у відверто замовних матеріалах викривлялась діяльність Мінкульту - де, як у новорічних казках, чорне ставало білим, а насилу люстровані корумповані чиновники перетворювались на експертів-пам’яткоохоронців, когось ще дивує в їх ефірі трійця українофобів Кобзон-Валєрія-Газманов та компанії? 

Це просто чергове підтвердження інформаційної політики цього ЗМІ, коли контент демонструє яскраву насмішку над усім нашим народом. Коли «прикриваючись тоненькою синьо-жовтою стрічечкою на зап’ястку», вони називають себе демократичним і проукраїнським ЗМІ і в ту ж саму мить випускають на екран людей, що підтримують військову агресію проти України, фактично схвалюючи вбивства наших найкращих, наших Героїв. 

На жаль, вплинути на комерційне ЗМІ досить непросто - певні «пригодовані» спеціалісти одразу починають говорити про цензуру. Саме тому на високому державному рівні зараз необхідно говорити не просто про позбавлення когось ліцензії, а про розробку системного підходу щодо запобігання подібним випадкам в українських ЗМІ, про системне очищення ефірів та шпальт газет від осіб-українофобів, які перебувають під санкціями. Це надважливо у час інформвійни. Бо, заклики до простої елементарної совісті, коли йде мова про «кремлівські гранти», вочевидь не йдеться..

 

 

 

Юрій Стець, міністр інформаційної політики:

 

Інтер, 5-й канал, 1+1, Перший Національний - байдуже. З початком нового сесійного тижня ініціюватиму законопроект щодо поширення на ЗМІ визначення персона нон-ґрата. Якщо людині заборонено в'їзд, то це має стосуватися в тому числі і спроб "впхатися" в Україну за допомогою телевізора. Переконаний, законопроект через Раду проведу. А до того просив би медіаменеджерів вимкнути касові апарати в голові і віднайти шухлядку з патріотизмом у мізках. Слава Україні!

 

Олександр Данилюк:

 

Шановні поборники української телевізійної цноти, Інтер - офіційна власність російського Першого каналу(29%).

Це діагноз війні в цілому, і особливо її інформаційному сегменту.

Станіслав Речинський:

 

Вся эта суета с некачественным героином на Интере, с прекращением контракта с выдающимся наркоторговцем Шустером... Это было бы смешно, если бы не было страшно. Дикая, бредовая зависимость от ящика, борьба за качественное промывание мозгов и против некачественного. Эта квадратная лупа, превращающая в политика, лидера, аятоллу и махатму любого пидараса... Блаженн тот, кто взорвет все телебашни мира, собьет все телеспутники. Исключение, разве что для "Animal planets"

 

Борислав Береза, народний депутат:

 

Сегодня утром блогосфера истерит на тему "Интера". Так вот мое мнение состоит в том, что нечего это мусолить. Я не смотрю игры ФК Шахтер Донецк, если только "кроты" не играют с Великим клубом ФК Динамо Киев. Знаю их место в таблице, но исключительно для того, чтобы понимать насколько выше от них мой любимый клуб. И ничто не может заставит меня переключить канал на трансляцию их игр. Никто и ничего! Такая же ситуация и с Интером. Я не смотрю Кобзонов, Валерий, Газмановых и прочую украинофобскую чепуху. На "Интере" меня интересует исключительно "Подробности" и "Черное зеркало".

 

Если вся эта фанерная шелупонь не имеет право на въезд в Украину, но не запрещена их ротация на ТВ, то ничего не нарушено. А вот если ротация запрещена, то тогда должны подключаться господа Ярема и Стець. И действовать. А то про Генпрокуратуру и Министерство правды мы слышим, а эффективных действий от них не видим.

 

Любой канал следит за своей долей и рейтингом. И если его не смотрят, то канал делает выводы. Вас раздражают мерзавцы рашистской попсы? Не смотрите этих путлеровских наемников. Просто не смотрите их выступление. Канал сделает выводы. Он боится потерять аудиторию, ведь потеря аудитории - это потеря в рекламных деньгах. Но то, что госпоже Безлюдной, которая является продюсером Интера, нужно думать о последствиях своей программной деятельности - это бесспорно. И то, что она поставила в эфир эту прокремлядскую шелупонь - большая ошибка.

 

Так что просто не смотрите это. Массовое игнорирование просмотра канала - лучший воспитатель. Бюджет Интера не бездонный. Выводы сделают. 

 

Iurii Bogdanov:

 

Немного про цензуру.

Новый год я встречал за городом и без ТВ. ТВ был включен на 5 минут. Послушать Президента. Кстати, выступил мощно. Это он умеет.

Но не про это. Сейчас только приехал домой и читаю про Интер и прочие каналы, которые крутили всякие бредни в новогоднюю ночь. Им было весело, у них были российские артисты, песни, пляски. Это все ясно.

Но. Я понимаю, что "либеральная" (именно в кавычках) общественность может вопить, но "Интер" надо закрывтать. Как и ряд других подобных СМИ. Благодаря псевдолибералам Мининформполитики не получило таких полномочий. Увы. Поэтому придется искать другие пути.

Дело не в песнях. Дело в тренде - антиукраинском - вообще. Эти люди работают на врага.

"Интер" должен быть закрыт.

 

Віктор Литовченко, журналіст, блогер:

 

Да, демократичні ви мої колеги... давайте Інтер за показ цього новорічного блядства не наказувати, як тут дехто пропонує, а просто почнемо ігнорувати, як пропонують інші... Заодно тоді пропоную включити взад усі заборонені рашинські канали і так само почнемо їх гордо ігнорувати. На додачу давайте відмінимо заборону на в'їзд Кобзону і решті путлєровського лайна... і гордо не ходитимемо на їх концерти. Після цього можна іще дєрзко ігнорувати всяку колорадську шваль, яка ходитиме вулицями з аквафрешем. А ще нехай наші солдати перестануть стріляти у всяких "апалченцев" - нехай ті спокійно катаються на своїх танках хоч до кордону з Польщею, ми просто презирливо будемо воротити від них носом. 

 

Віктор Балога, народний депутат:

Дуже розраховую, що реакція Банкової, РНБО і уряду щодо "Інтеру" буде уже завтра. Маю на увазі не заяви, а оперативні рішення. Якщо їх не буде - значить влада працює проти України, вдало використовуючи радикальну риторику.

Однозначно, рішення має бути негайним і простим - скасування ліцензії, заборона на мовлення. Лише таким методом можна боротися з тими, хто своїми діями заохочує агресора. Кожен у цій країні має засвоїти простий урок - співпраця з країною, яка веде проти нас війну, обов'язкового гарантує покарання. Лише так ми виграємо цю війну.


Борис Филатов
, народний депутат:

 

Мысли вслух.

Если бы министром информационной политики был назначен г-н Корбан, то уже бы завтра телеканал "Интер" показывал "Тіні забутих предків" и "Білий птах з чорною ознакою".

Нужно только иметь политическую волю и дотянуться рукой до выключателя.

Проверено на Днепропетровщине. 

Юрій Романенко, політтехнолог:

Турчинов требует вырубить "Интер". Я думаю, что это правильно, но нереализуемо. Потому что "Интер" - это инструмент Левочкина, а Левочкин - это расклад, а Порошенко не хочет ломать неустойчивую конструкцию, чтобы не улететь в тартарары. Если Порошенко и Яценюк не хотели бы иметь Левочкина в раскладе, то они не пустили бы его вместе с фракцией в Раду. Однако, поскольку Оппоблок завязан на отношения с Россией, то ему дали входной билет в Раду. А теперь Турчинов предлагает развалить всю эту конструкцию. Поэтому будет много срача, но, в конечном итоге, все закончится как всегда. Я буду удивлен, если Турчинов выиграет.

Олексій Гриценко:

 

Вы знаете, я могу стать меганепопулярным, но почему лишать Интер лицензии, а например ОТВ и другие музыкальные, которые показывают клипы одиозных звезд нет? 


И глобально Интер не делал ничего незаконного. Можно не смотреть, как я это делаю с 1+1, который вылил откровенную ложь на мою семью. 


Это может быть опасным прецендентом для любого СМИ, хоть и выглядим мегапатриотично. В следующий раз может оказаться любая газета. Вести то до сих пор раздают огромным тиражом....


С Интером немного другая игра и точно не в плоскости патриотизма...

 

P.S. Может для разнообразия сначала закроем все кинотеатры, где Йолки показывают и другие российские фильмы? Кстати идут в самых патриотичных городах.. 

 

Наталія Юсупова, активістка, волонтер:

 

Друзья, Новый год на дворе, ну что Вы так все замучались с ватным Интером..Вы знаете кому он принадлежит! Не делайте рекламу этому каналу и не произносите имена этих " артистов" в суе.. Игнорирование, это самое действенное оружие, не будете смотреть, не будет смысла показывать)Мы вчера на 5 минуте выключили тел..Игнор и все!! С Новым годом, берегите свои эмоции для хорошего) 

 

Volodymyr Polochaninov

 

Интер - идиоты. Точно. НО...


Нужно срочно отобрать лицензию! За трансляцию "Огонька". Правильно ? Кстати, а Турчинов не хотел бы инициировать вопрос и отобрать лицензию и разрешения на производство и торговлю еще у одной известной "сладкой" компании с не менее известным на всю страну именем, предприятие которой работает в РФ и платит в бюджет агрессора налоги ? А может поставить вопрос по ВСЕМ украинским олигархам и не только олигархам у которых компании работают в РФ и платят там налоги, которые идут на производство БК для ЛНР и ДНР которыми убивают наших соотечественников ? А если среди них окажется много "патриотичных" олигархов ? Это же справедливо ? Патриотично ? Лорак - "дешевка" потому, что дает концерты в РФ для простых людей, а Вакарчук - герой, ведь он поет не для обычных русских, а для новых и за очень дорого на новый год в Майами, а не в Песках например, для бойцов, под гитару и бесплатно. 


Но может ли пес лаять на хозяина ? И могут ли рабы хотеть свободы, а не своих рабов ? 
Янукович был свергнут потому, что пытался навязать украинцам ложные и чуждые им ценности, но видимо кто-то решил, что он просто был плохим продавцом... 

 

Осман Пашаєв, журналіст:

 

Я против, чтобы Эспрессо-ТВ выносили предупреждение за показ Путина, а Интер лишали лицензии за кобзоно-пригожиных. Включайте самоорганизацию. Не смотрите, не размещайте рекламу, не покупайте рекламируемые на них товары. Но лишать, закрывать, запрещать - и тогда в чем наше отличие от Путина и России? С новым годом и новым мозгом. 

 

Богдан Буткевич, журналіст, блогер:

 

Друзі, от зараз не хочеться всім псувати 1 січня, родинні справи, всі діла.


Але ж бачу, як народ ремствує з приводу блядства канала Інтер. Блядство - то воно блядство, й тут нема що обговорювати. Як і цілком виправдані ініціативи по закриттю цього бридотного канальчику.


Та в мені одразу прокидається внутрішній конспіролог з вічним: "Кому вигідно?".


Давайте трошки подумаємо. Ну невже Ганна Безлюдна не розуміла, що саме така реакція буде на все це неподобство? І не треба мені зараз про рейтинги казати, бо в нас немає жодного прибуткового телеканалу. Жодного - це медичний факт. Всі канали живуть на дотації від власників, тому, вибачте, комерційна мотивація тут не проходить. 


Я вже не кажу про те, що кабзон явно не сприятиме в нинішній Україні різкому припливу рекламодавців та аудиторії. Окрім суто росіянсько-орієнтованої. Увага - от це і є ключове. Нагадую, якщо хтось забув, що Інтер належить панам Льовочкіну та Фірташу. Тобто, особистому гаманцю путіна та інтелектуальному аватару "головполіттехнолога всія Кремля" Суркова тут (гарно сказав, ага?))).


Так ось, навіщо ж цим двум прекрасним людям, які, як я вже писав ось тут, ІМХО зіграли чималу роль в подіях на Майдані, свідомо провокувати червгову порцію ненависті щодо себе?


Та дуже просто. Зараз Інтер почнуть чмирити. По ділу, жорстко, цілком допускаю - аж до відкликання ліцензії (хоча це все ж таки навряд чи). Що дасть черговий привід для критиків про утиски вільних ЗМІ в Україні (це для Європи), утиски росіян (це для внутрішньокацапського використання) - думаю, не треба нагадувати, яка мова є панівною на цьому ТБ-лайнометі, намагання не почути культурні запити "Сходу" (це для внутрішньоукраїнської вати). От побачите, яка хвиля почне розганятися з приводу захисту канала Інтер трохи згодом.


Мета - максимальне збурення суспільного простору в Україні, адже розкачування ситуації в нас є головною метою Москви. Якщо згадати, що Льовочкін з Фірташем у нас йдуть по лінії Суркова, то не дивно, що їх комбінації виглядають цікавіше за тупорилі вкиди про "розіп'ятих хлопчиків" авторства "пташок гнізда Володіна".


Кароч, не вірю я в випадковість показу цього лайна на Інтері. Не вірю - і все.

 

Циля Зингельшухер, блогер:

 

Просто о сложном.

Ситуация с телеаналом "Интер"- целенаправленная провокация.
Тем лучше для нас.

Если гудёж Турчинова уйдёт в пар, если Минстець заблудится в трёх соснах отсутствующей законодательной базы, если прочие нацкомиссии по морали и бездеятельному проеданию бюджета ограничатся звонкой пустотой угрожающего пресс-релиза, это будет окончательно означать только одно-

неприкасаемость Фирташа и Лёвочкина в договорной схеме мирного бизнес-партнёрского сосуществования с Петром Порошенко прочнее и живучее мирских понятий о приличии, национальных интересах в сфере информационной безопасности и уважения к защитникам Украины.

Пацаны бросили Петру вызов.
Если он съезжает, умывая руки от псевдоцензуры или ограничившись каким-то ритуальным штрафом- ждите усиления. Кремляди в тупике и пойдут только на повышение градуса.

Глупо не воспользоваться поводом, чтобы не удалить этот болезнетворный нарост на голубом глазу, которому по-прежнему слишком много доверяют в жидких слоях электората.

Пётр Алексеевич, вы не забыли, что вас в кресло на Банковой посадила ‪#‎РеволюцияДостоинства?


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини