MENU

Чому «шокові реформи» не можуть мати позитивних наслідків

6677 3

 

Олігархічні клани мають сильний маніпулятивний вплив на життєдіяльність українського суспільства через свої приватні засоби масової інформації. Зрозуміло, що такі ЗМІ відстоюють тільки їх монетаристські цінності, розповсюджують і нав’язують суспільству неоліберальні міфи про необхідність “шокових реформ”. 


Міфологічна ж свідомість має два аспекти. З одного боку – викривлене, неадекватне, необ’єктивне, романтичне уявлення про економічні закони, яким відповідають соціально-економічні процеси в суспільстві, розробка коаліційних та урядових програм, за допомогою яких робиться спроба викликати у людей оптимістичні очікування без забезпечення твердої основи їх реалізації – власного українського виробництва. 


З другого боку – наполегливе нав’язування суспільству позитивної оцінки наслідків “шокової терапії” та “радикальних економічних реформ”, яких в принципі не може бути за умов падіння власного виробництва, зростання безробіття та зубожіння широких верств населення. 


Та які б не створювалися міфи, час вимагає від українського суспільства пошуку науково-обгрунтованої альтернативи щодо шляхів і методів, які б привели Україну в коло розвинутих країн.

Андрій ПАВЛОВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини