MENU

У світі почався Twitter-шторм за звільнення Надії Савченко #FreeSavchenko

7565 0

Сьогодні, 5 січня, в інтернеті стартувала міжнародна інтернет-акція на підтримку української льотчиці, народного депутата від партії «Батьківщина» Надії Савченко, яку в Росії звинувачують у загибелі журналістів каналу «Россия 1». Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Активісти створюють і поширюють у мережах Twitter i Facebook фото- та відеоматеріали з інформацією про Надію Савченко різними мовами і поширюють її з хештегом  .

521593

Twitter-шторм активно підтримують адвокати української військовополоненої Марк Фейгін і Микола Полозов.

До Twitter-шторму долучаються також посольства України в різних країнах світу. Зокрема, повідомлення з інформацією про військовополонену Надію Савченко розмістили на своїх сторінках посольства України у Великобританії, Македонії, Японії, Вірменії, Кувейті та Посольство України при Святому Престолі (Ватикан).

1_4

Також до акції приєднався Посол США в Україні Джефрі Пайєтт.

Нагадаємо, 25 грудня Верховна Рада звернулася до міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо звільнення українського пілота Надії Савченко та включила її до складу постійної делегації України в Парламентській асамблеї ради Європи (ПАРЄ).

Раніше адвокат льотчиці Марк Фейгін повідомив, що Надія Савченко має намір голодувати до 26 січня 2015 року - дати, коли розпочинається сесія Парламентської ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі (Франція). Якщо вона вступить у повноваження делегата ПАРЄ від України і набере дипломатичній імунітет, російська влада повинна її відпустити з-під варти, каже адвокат.

На своїй сторінці у Twitter адвокат інформував, що Надія Савченко розпочала голодування 13-го грудня. За його словами, вона втратила близько п'яти кілограмів ваги і не піддається на вмовляння припинити акцію, небезпечну для її здоров'я.

Надія Савченко заявила, що визнає себе виключно військовополоненою і політв'язнем. Її продовжують звинувачувати у загибелі журналістів телеканалу «Россия 1»., хоча адвокати доводять алібі льотчиці та її непричетність до загибелі кореспондентів.

З набуттям Надії Савченко дипломатичного імунітету як делегата ПАРЄ, РФ не матиме права утримувати українську громадянку у СІЗО і переслідувати її у кримінальній справі. 

1531461

22 грудня стало відомо, що Московський міський суд відхилив скаргу української льотчиці, народного депутата («Батьківщина») Надії Савченко і залишив її під арештом. У відповідь вона заявила, що продовжить безстрокове голодування.

mihail-shahin


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини