MENU

Кілька думок про легалізацію вогнепальної зброї

1741 0

Кілька думок про легалізацію вогнепальної зброї - воно якраз актуально і після історії в Парижі, та й війна на Донбасі теж додасть перцю.

Дивує мене позиція тих, хто проти. Мовляв, таке почнеться... Отже.

По-перше, дозвіл видадуть явно ж не всім. У нас для того, аби право водити машину, треба кілька серйозних довідок зібрати - скажімо, від психіатра і нарколога. Думаєте, для можливості мати пістолета не треба буде?

Далі. Ну, видали справку. Тепер же треба купити зброю. Подумайте самі, скільки коштує хоча б найпростіший пістолет (якщо банальний "флобер" коштував по курсу доляра 8 - під півтори тисячі). Багато людей зможуть собі дозволити таку розкіш? І я теж думаю, що ні.

"А всякі багатєнькі буратіни зможуть - і будуть простих людей відстрілювати". Так вони і без цього закону могли. Ви сумнівались? Згадайте історію екс-депутата Лозінського. А після дозволу отакий от "лозінський" може й задумається - а раптом у цього селюка пістолет в кишені?

І по-третє. Таке враження, що ті, хто проти, уявляють собі ситуацію приблизно в такому форматі - всі, хто купив зброю, повиходять на вулиці і будуть нею розмахувати і вирішувати усі питання, аж до "ти чого без черги прешся, гад". Ну це дитинство якесь, чесне слово.

Наостанок - про нашу конкретну ситуацію. Рано чи пізно війна на Донбасі закінчиться. А зброя, яку туди завозили і продовжують завозити - ні. А у мене, наприклад, батьки живуть в ста кілометрах від Донецька. В селі, де навколо їх хати метрах в 200-х жодної живої душі. От припруться такі "колишні ДНРівці", яким вдастся (а вдастся ж) уникнути покарання. Чим батькові від них відбиватись, не дай Боже це станеться? Сокирою на вогнепальну зброю? Чи вилами?

Дуже смішно.

А є люди, які живуть не в ста кілометрах, а в десяти-двадцяти. І їм теж треба якось буде жити в нових умовах. Чому б не дати їм можливість забезпечити собі максимальний захист?

ЗІ. Про статистику країн, де кількість злочинів після дозволу на зброю почала зменшуватись, не говорю. Це давно відомі факти, раз вони досі не подіяли на тих, хто проти - який сенс їх повторювати.

Володимир МИЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини