MENU

Верховна Рада ухвалила звернення до ПАРЄ щодо звільнення Савченко. ВІДЕО

726 1

Верховна Рада України ухвалила звернення щодо звільнення народного депутата Надії Савченко та інших українських героїв, які утримуються в російському полоні, до Парламентської асамблеї Ради Європи та керівників країн (серед них Меркель, Олланд та інші), які в "нормандському форматі" ведуть переговори щодо ситуації на Сході України.
 
"Я би хотіла, щоб ми вкотре прийняли звернення. По-перше, до ПАРЄ, яка має всі інструменти впливу на режим Путіна, а по-друге, щоб ми звернулися окремим документом до групи лідерів "нормандського формату", яка зараз взяла на себе відповідальність за ведення переговорів за встановлення миру в Україні", - наголосила з парламентської трибуни лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.
За відповідні постанови, внесені лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко, проголосували 304 і 306 народних депутатів відповідно.
 
 
Верховна Рада у своїх зверненнях нагадала, що Надія Савченко обрана делегатом України у Парламентській асамблеї Ради Європи.
 
«Вперше за історію незалежної української держави обраний до Верховної Ради народний депутат України не має можливості представляти народ України у сесійний залі українського парламенту, Парламентській асамблеї Ради Європи, оскільки утримується під вартою на території іншої держави за безпідставними обвинуваченнями та з очевидним порушенням міжнародних стандартів захисту прав і свобод людини», - йдеться у тексті звернення Верховної Ради.
Постанови щодо звернення до ПАРЄ та лідерів "нормандської групи" підготовлені членами фракції "Батьківщина" Юлією Тимошенко та Григорієм Немирею.
 
Окрім цього, сьогодні колеги Надії Савченко по фракції прийшли в парламент у білих футболках з написом "Свободу Надії Савченко", а над президією Верховної Ради розміщено банер "Надія Савченко голодує вже 32-й день".

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини