MENU

Як почати бізнес в період кризи

3589 2

Багато людей, а особливо молодь, просто марять мати свій власний бізнес при цьому не володіючи значними фінансовими ресурсами. І сьогодні у багатьох із них в голові засіла думка про те, що зараз не час, що бізнес під час кризи для «самогубців» і потрібно перечекати до кращих часів.

ДОЗВОЛЬТЕ З ВАМИ НЕ ПОГОДИТИСЬ!!!

Всі ви знаєте, а може просто чули про такі часи як «дев’яності». «Дев’яності» це шалено-нестабільні часи, часи коли було страшно жити.

Але погляньте на іншу сторону «дев’яностих», це часи коли утворились нові бізнесмени, з’явились нові види бізнесу. Той хто не опустив руки і наполегливо працював врешті-решт досяг успіху. 

Кожен з вас знає історію про якогось родича чи знайомого, який в «дев’яності» почав свій бізнес з торгівлі цибулею на базарі, а зараз є власником якогось магазину, фірми, заводу та ін. Схожі історії є у всіх. Більшість наших мільйонерів, або просто бізнесменів, «вийшли» з отих «дев’яностих». Звісно ви скажете, що вони ж були «бандюками». Але це не зовсім вірно. Так, дійсно, багато представників кримінального світу стали бізнесменами легалізувавши свої незаконно отримані гроші.

Але більшості бізнесменів доводилось просто в тій чи іншій мірі співпрацювати з кримінальним світом аби уникнути «проблем», це зовсім не означає, що вони були «бандюками». Цього вимагала ситуація.

Саме зараз ми маємо наші власні «дев’яності». 

Нагадую, що ми розглядаємо бізнес для людей, які не мають великих заощаджень.

Давайте згадаємо, що відбувалось у світі бізнесу два роки тому. Всі відомі і доступні види діяльності розділені: одні продають взуття, інші одяг; одні виготовляють меблі, інші пластикові вікна. Види діяльності які не потребують багато грошей для початку – зайняті , і щоб досягти успіху в них треба добряче попрацювати. Всі «козирні» місця на базарі і в торговельних центрах зайняті, в м’ясні ряди просто не втовпитись. А якщо ти вже вліз, то перед тобою постає майже непосильне завдання: переманити до себе клієнтів, які звикли купувати товари чи послуги у відомих і перевірених постачальників.

При цьому потрібно володіти серйозним запасом фінансових ресурсів для боротьби з конкурентами. Тому що, як тільки вони (конкуренти) зрозуміють, що через вас починають втрачати гроші, то почнуть знижувати ціни, проводити акції і т.п.

Повертаємось до нашого часу. Сьогодні ми маємо час, коли з’являється попит на нові товари й послуги, споживач починає шукати дешевший або якісніший товар. У споживача з’являються нові потреби (енергозбереження, автономність, альтернативна енергія, якісніші продукти харчування і т.п.) І тут можете з’явитися саме ви. Адже найбільш стрімко в бізнесі піднімались ті, хто швидко реагував на зменшення попиту на один товар і збільшення попиту на інший. 

Який повинен бути підприємець в період кризи? Підприємець в період кризи повинен бути швидкий і рішучий, він повинен закривати кафе яке перестало приносити доходи до того як воно зажене його в «мінус». Якщо у нього є точка на базарі, то цієї зими серед іншого асортименту повинні були бути ліхтарі, свічки і т.п. Ті бізнесмени, які ще влітку почули про імовірне відключення світла і швидко зорієнтувалися, підняли гарні гроші на торгівлі генераторами. Підприємці, які не займалися модернізацією свого бізнесу, не прораховували, що може бути далі - збанкрутіли, позачиняли свій бізнес як неприбутковий. Як показує нам сьогоднішній день, таких горе-підприємців виявилось чимало. Їхнє місце можете зайняти ви.

Підприємець - це робочий механізм, як тільки він зупинився, то вилітає з гри (через тиждень, місяць або рік, кінець один).

Ринок - це живий організм у якого постійно змінюються потреби, той хто буде швидко пристосовуватись до цих потреб – заробить гарні гроші, той хто буде ці потреби передбачати стане мільйонером. 

ТЕПЕР, ПО СУТІ!!!

Для бізнесу під час кризи найбільше підходить торгівля. А головне – торгівля швидко ліквідними товарами, тобто товарами, які можна швидко купити і так само швидко продати. Можна навіть робити хитріше: привозити товар тільки під конкретне замовлення. Таким чином ви матимете гарантію, що цей товар заберуть, а головне, будете застраховані від стрибків курсу валют. Я радив би підприємцям-початківцям починати з торгівлі в мережі інтернет (так ви не будете платити за місце). Оголошення можна розміщувати на безкоштовних сайтах, рекламувати свої товари і послуги через соц. мережі (також безкоштовно).

Точку на базарі чи в торговельному центрі відкриєте тоді, коли матимете якийсь стабільний дохід, щоб він хоча б покривав оренду. Практика показує, що першими банкрутують ті хто використовує орендовані приміщення. До того ж під час кризи покупці на ринку поводяться непередбачувано: учора було вигідно продавати сіль та гречку, а сьогодні ліхтарики і свічки. 

Таким чином можна заробити стартовий капітал для більш серйозної справи, а найголовніше - отримати безцінний досвід.

Владислав ЗАГОРОДНІЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини