MENU

Росія мирний тон сприймає як запрошення до ще більших хамства й нахабства

3297 1

Росія вимагає повернення боргу в 3000000000 доларів. Це треба вписувати в Книгу рекордів Гінеса як абсолютний рекорд з безсовісності й нахабства! Як росіяни сміють хоч щось вимагати в України?!

Скільки винна Росія нам – того порахувати взагалі неможливо! Скільки міліардів украдено Росією в України із загарбанням Криму? Скільки міліардів заробила б Україна, якби у нас залишилися і нам приносили прибутки родовища Чорноморського шельфу? Якби Україні й українцям приносили прибутки відпочиваючі з усієї Європи в Криму?

Скільки прибутку щорік приносив продаж кримського рису, кримських фруктів? А якими грішми порахувати біль татарського народу, який одне-єдине покоління почував себе нарешті на рідній землі, а зараз знову його переводять на роль приживалки? Якими грішми порахувати руйнування родинних зв’язків через одурманення кримчан брехливою російською пропагандою?

А Донбас?! Скільки міліардів коштують залиті шахти? Зупинені виробництва? Зруйновані газопроводи? Розбомблені «Градами» теплоелектростанції? Вивезене з України вугілля? Розірвані економічні зв’язки? Скільки міліардів коштувала б продукція, виготовлена в Донбасі за ті 9 місяців, відколи «керують» Донбасом російські маріонетки? А якими міліардами оцінити горе людей? Зруйновані будинки? Налагоджений побут? А скільки коштують людські життя? Материнські сльози? А поневіряння вимушених переселенців? А дитинства в підвалах? А сирітство? 

Українська влада покаже всьому світові принижене рабство, повну покірність Росії, якщо визнає правоту російської влади! Свільки життів – і яких життів! – покладено на Майдані й на Донбасі, щоб звільнитися нарешті від панування над нами цієї самодурської імперії! Невже на те, щоб зараз покірно платити ще й цю данину орді? Цю контрибуцію?

Подані ж позови в Міжнародний суд, пов’язані з анексією Криму? На 17000000000 дол., здається? То так і відповісти офіційно: із тих 17 міліардів, котрі Росія винна нам за Крим, Росія може повернути нам лише 14 міліардів. А 3 зоставити собі як наш колишній борг. При умові, якщо усі збитки, завдані Донбасу, Росія покриє повністю!

Це немислимо! Росія, вимагаючи грошей, вказує на те, що західним партнерам Україна виплачує боргові зобов’язання вчасно. Але ж європейці наших територій не відбирали й наших людей не вбивали тисячами! Договорів, скріплених власноручними підписами, не порушували віроломно! Україна давно мала б подати позови до Міжнародних судів з вимогою грошової компенсації за порушення договорів! 

Панове українська владо! Невже ви досі вірили, що ваші намагання зайвий раз не дратувати Кремль будуть мати адекватну відповідь? Як і всяке невдячне хамло, Росія мирний тон сприймає як слабкість, як запрошення до ще більших хамства й нахабства!

З Росією сперечатись страшно, бо там найбільша на континенті армія? Та не армії вирішують усе! Ось вам побутовий приклад. За вікном у мене вишня, за нею – паркан. Якось бачу: на паркані сидять два коти один навпроти одного. Сидять – і просто дивляться один одному в вічі. Довго так сиділи. Аж враз один з котів занявчав жалібно – і втік! Вони не билися, не драли один одному вразливі місця, навіть загрозливо спин не гнули серпами! А один утік! І не менший був від суперника! Той переміг силою духу!

Увесь світ бачив, як сила духу перемагає зброю. На Майдані ішов Дух проти зброї – і Дух переміг! Невже ви покажете тепер усьому світові, що українська влада силою духу не рівна українському народові, не гідна свого народу?!

Галина ОПРИШКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини