MENU

Как подсчитать количество «совков» в Украине

594 0


Україна всіроки своєї незалежності не може вирватисяз "совка". Хтось звик звинувачуватиу цьому недолугих політиків, я ж звинувачую– українців. Точніше ту її значнучастину, що органічно себе почувала вУРСР і підсвідомо продовжує наслідуватирадянські моделі поведінки та світогляду.Ними можна було б знехтувати, як історичнимрудиментом, якби по-перше їх не було такбагато, а по-друге, якби вони не проявилидивовижну здатність не лише до виживання,але й регенерації.


Ті хто сподівається,що чергові конфузи Віктора Януковичаопустять його рейтинг нижче плінтусапомиляються. Яким би неадекватом невиглядав ВФЯ в очах проєвропейськогоукраїнства, його підтримка на рівні8-10 млн. громадян залишатиметьсястабільною. Аналіз результатів виборівміж 2002-2010 роками показують що совків вУкраїні від 8 до 12 мільйонів і це сталаспільнота, що ні не зменшується, нізбільшується. Є всі підстави вважати,що і результати виборів 2012 року зафіксуютьтаку ж їхню кількість. А це, між іншим,десятиліття.


Давайте пригадаємо.2002 рік. КПУ та ЗаЄДУ (прообраз нинішньоїПартії Регіонів) разом набрали 8,1 млн.голосів. У 2004 році у третьому туріЯнукович отримав 12,8 млн. голосів (це пік"совка"). Йдемо далі – парламентськівибори 2006 і 2007 роки. Партія Регіонів іКПУ – 9 і 9,2 млн. голосів. Кампанія 2010року – Янукович майже повторює показникишестирічної давності, але цього разуйому їх вистачає для перемоги – 12,5млн.

За цей час траплялося сотніконфузів, працювали десятки виборчихстратегій, був адмінресурс і його небуло, мотиви були одні, а потім інші -проте кількість голосів за совок БУЛАСТАЛОЮ.

Така кількість активних"совків" (бо вони ходять на вибори,а є ще не активні – які на вибори навітьне ходять) в країні де у виборах береучасть 24-27 млн громадян – є вироком длякраїни.

Які б фотографії Межигіряне опубліковувала УП, які б плакати непіднімали журналісти перед ясними очимагаранта, як би податкова не закручувалагайки дрібному бізнесу – "совку"від цього менше не стане. Навіть навпаки– його побільшає, бо це заразна штука.Пересічній людині завжди простіше йтилегшим шляхом, особливо, коли суспільствоцьому сприяє, ніж працювати над собоюі рости.

 

zariziaka



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини