MENU

«ДНР» та «ЛНР» - це держави-смертниці, вони вибухають, коли потрібно Кремлю

2332 10

Чи подібні атака на Шарлі та трагедії у Волновасі, Донецьку, Маріуполі і сотні інших? Мені доводилося часто останніми днями вести розмову зі своїми західними колегами про це..

З першого погляду, неподібні: Шарлі - це теракт, тобто навмисне вбивство деяких людей для залякування інших. Цивільні є ціллю атаки. Наші трагедії - це війна, чиїми випадковими жертвами стають мирні громадяни. Тобто цивільні не є ціллю атаки, їхня смерть - "трагічна випадковість". Так думають чимало моїх західних колег, з якими я говорив.

Але, мені здається, все значно, значно складніше. Мета терору - залякування. Це може бути залякування людей, а може бути залякування держав чи суспільств.

Вся проблема в тому, що Росія перетворила тероризм на свою зовнішньополітичну доктрину. Знищити одні країни, щоб налякати інших. Бомбами стають цілі регіони, цілі території, цілі "квазі-держави". Подібно до некерованих бомб, вони теж непрогнозовані: невідомо, коли вони вибухнуть, і в який бік полетять уламки. ДНР/ЛНР - це держави-смертниці, держави-шахідки. Вони вибухають, коли потрібно кремлю.

І тут Росія діє ще цинічніше, ніж ісламський терорист: вона не підкладає бомбу, а перетворює цілий регіон на бомбу.

Геополітична бомба - це коли ти створюєш регіон, де неодмінно будуть випадкові жертви. Де мирні ніби не є "ціллю", але в кінцевому підсумку тільки вони і є нею, бо кінцева мета - це продукувати в суспільстві жах, terror.

Росія не є країною, яка підтримує тероризм. Росія є країною, де тероризм став державною зовнішньою політикою.

Volodymyr Yermolenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини