MENU

Саме цей склад Верховної Ради може підтримати антиолігархічні закони - Карасьов

1186 0

Одним із трендів другої сесії Верховної Ради буде боротьба з олігархами. Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов в коментаті UAINFO.

“Ще у січні парламент прийняв знаковий законопроект Олега Ляшка «Про державні акціонерні товариства», який дає змогу повернути державі контроль над менеджментом і розподілом прибутку у багатьох держпідприємствах. Найбільший ефект цей закон матиме на «Укрнафту», яка вже багато років не може провести збори акціонерів. Насправді, новий закон зачіпає інтереси фактично всіх основних олігархічних груп України”, - сказав Карасьов.

“Щоправда, юристи приватних акціонерів «Укрнафти» із групи «Приват» намагаються довести, що на це підприємство дія нового закону не поширюється. Можна прогнозувати, що депутати підтримають нову редакцію закону, бо громадська думка знаходиться однозначно на боці борців із олігархами.

Корупційні доходи олігархів та схеми мінімізації - один із фінансових резервів для української економіки, і саме цей склад Верховної Ради може підтримати антиолігархічні закони. Локомотивом відповідних ініціатив скоріше за все і далі буде головний радикал країни, який оголосив похід проти олігархів одним із своїх політичних пріоритетів, і продукує відповідні законопроекти у своїй фракції” - зауважив експерт.

«Формування ситуативної більшості під час голосувань за урізання доходів олігархів може стати початком виходу політикуму з-під  впливу фінансово-промислових груп, та переводу політичного дискурсу від «конкуренції грошей» до «конкуренції смислів» - прогнозує політолог.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини